Millionindsamling til trafikdræbt politibetjents familie

Indsamlingen til den efterladte, gravide kone og deres to-årige søn er nu slut. 

Foto: Politiforbundet

Natten til den 23. juli blev en 35-årig mandlig politibetjent fra Københavns Politi dræbt i en voldsom trafikulykke på Langebro i København.

Betjenten efterlod sig en gravid kone og en søn på to år.

I kølvandet på tragedien startede støtteforeningen Thin Blue Line Denmark, som yder økonomisk støtte til polititjenestemænd, der kommer alvorligt til skade i tjeneste, en indsamling til den afdøde betjents familie.

Indsamlingen er nu afsluttet, og i alt blev der indsamlet 1.344.936 kroner, oplyser Thin Blue Line Denmark i et opslag på Facebook.

"Det er virkeligt flot, og tak er et fattigt ord. Penge kan ikke bringe vores kollega tilbage til sin familie og venner, men jeres støtte betyder helt konkret, at de kan blive boende i deres lejlighed. En fast base at komme videre fra i en fuldstændig forfærdelig situation," skriver støtteforeningen i Facebook-opslaget og fortsætter:

"Det allervigtigste ved indsamlingen er dog, at familien mærker jeres opbakning. Når man oplever at miste sin mand, søn, far, ven eller kollega, så betyder jeres opbakning ALT! Om det er økonomiske bidrag eller venlige beskeder - det er underordnet. Det er jeres opbakning og det, at vi står sammen og hjælper hinanden, der betyder noget!"

01:09

Foto: Local Eyes

Luk video

25-årig fortsat sigtet 

En 25-årig mand er fortsat sigtet i sagen om trafikdrabet på politibetjenten. Manden blev tidligere på ugen løsladt af en dommer efter at have siddet varetægtsfængslet i fire uger.

Begrundelsen for løsladelsen er blandt andet, at politiet er nået så langt i sin efterforskning, at der ikke er risiko for, at den sigtede kan påvirke eventuelle vidner.

Manden er mistænkt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og for i grov kådhed at have udsat andres liv for fare.

Den 25-årige nægter sig skyldig, men står ved, at han var fører af bilen.

Tekniske undersøgelser har siden vist, at den 25-årige hverken var påvirket af alkohol eller stoffer.

Du kan læse hele Facebook-opslaget fra Thin Blue Line Denmark herunder.

Nedenfor kan du se et tidligere interview Allan Beier, som er næstformand i Thin Blue Line Denmark.

00:18 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik