Millionhammerslag på historisk maleri af Amagertorv

Et oliemaleri af kunstneren Paul Fischer blev tirsdag aften solgt for 1,1 millioner ved en auktion i København.

Der kan være være rigtig mange penge i en vinterdag med livlig trafik på Amagertorv.

I hvert fald hvis 'En vinterdag med livlig trafik på Amagertorv' er titlen på et oliemaleri af den danske kunstner Paul Fischer.

Tirsdag aften blev maleriet nemlig solgt for ikke mindre end 1,1 millioner kroner ved en auktion hos Bruun Rasmussen i København.

Maleriet, der måler 89 gange 132 centimeter, var vurderet til at indbringe et sted mellem 600.000 og 800.000 kroner, men der var rift om skildringen af folkelivet i København i årene omkring år 1900.  

Paul Fischer er ifølge Bruun Rasmussen Kunstauktioner kendt for sine stemningsfulde malerier, der vidner om en tid, hvor København var sluppet af med sine omkransende volde og udviklede sig til at blive en moderne storby med nye transportmidler, menneskemylder og heftig byggeaktivitet.

I 'En vinterdag med livlig trafik på Amagertorv' kan cigargrosserer W.Ø. Larsen ses i døråbningen til sin forretning længst til højre i billedet. Ifølge den tidligere ejer af maleriet, skulle det i sin tid være blevet bestilt af grossereren direkte hos kunstneren selv. 

Flere danske og udenlandske kunstmuseer var på indkøb på auktionen. Skagens Museum erhvervede et solbeskinnet maleri fra Ravello i Italien af Marie Krøyer fra 1890, mens Nationalmuseet i Stockholm blev den nye ejer af C.W. Eckersbergs maleri af 'Oedipus og Antigone' fra 1812.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere