Millioner til kræftforskning: Se projekterne her

To kræftforskere fra Københavns Universitet og Herlev Hospital har fået 6 millioner kroner hver til deres forskning fra taske- og kuffertkæden NEYE.

To kræftforskere fra Københavns Universitet og Herlev Hospital har fået en glædelig nyhed.

De har nemlig hver især fået en donation til deres forskningsprojekter på 6 millioner kroner fra den familieejede taske- og kuffertkæde Neye, der hvert år donerer sit overskud til kræftforskning.

quote Det vil gøre en meget stor forskel for det projekt.

Inge Marie Svane, Professor og overlæge, Herlev Hospital

Den ene glade modtager er professor, overlæge og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, Inge Marie Svane. 

De 6 millioner kroner, hun har fået, skal bruges på at etablere mere skrædersyede former for immunterapi. 

- Det vil gøre en meget stor forskel for det projekt. Det vil betyde, at det overhovedet kan blive sat i søen, for det er et dyrt projekt, siger Inge Marie Svane til TV2 Lorry.

Herlev Hospital er førende inden for behandling med immunterapi. I indslaget kan du høre kræftramte Henning Vesters historie. 

Det, der gør forskningsprojektet dyrt, er de teknologier, der skal anvendes. 

- Perpsektivet i det projekt er, at vi kan gå ind og kigge på meget præcist på, hvad det er, immunforsvaret genkender i den enkelte patient, når den skal angribe kræftcellerne og slå dem ihjel. På baggrund af den viden kan vi blive i stand til at udvikle en helt særlig præcis behandling til hver eneste patient, der skal have immunterapi, og dermed opnå en bedre effekt, uddyber Inge Marie Svane, professor, overlæge og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital.

Nye behandlingsformer mod hjernetumorer

Den anden modtager af en donation på seks millioner kroner var Kristian Helin, der arbejder med hjernetumorer og udviklingen af nye lægemidler på BRIC (Biotech Research & Innovation Centre) på Københavns Universitet. 

Hans forskningsprojekt handler om nye behandlingsformer mod hjernetumorer.

- Vi vil bruge de nyeste teknologier for at finde gener, som er essentielle for glioblastom [en ondartet form for hjernetumor, red.] cellernes overlevelse. Hvis disse ikke er essentielle for alle andre celler, kan de være gode at fremstille ny medicin imod. Det vil vi derfor finde ud af og desuden samarbejde med medicinalindustrien om at udvikle nye lægemidler, siger Kristian Helin. 

Familie-virksomhed med kræft inde på livet

Neye-Fonden har igennem 40 år doneret sit overskud til den danske kræftforskning.

quote Vi vil gerne være med til at gøre en forskel.

Camilla Raffnsøe, CEO hos NEYE og NEYE-Fonden

Alene de seneste to år er det blevet til mere end 30 millioner kroner, og med de to aktuelle donationer håber Camilla Raffnsøe, CEO hos NEYE og NEYE-Fonden, at både Inge Marie Svanes og Kristian Helins forskningsprojekter i fremtiden kan blive en del af en endnu mere effektiv bekæmpelse af sygdommen. 

- Vi vil gerne være med til at gøre en forskel, og det tror vi på, at vi kan ved at støtte både Inge Marie og Kristians projekter, siger CEO Camilla Raffnsøe.

Historien bag kræftdonationerne

Historien om NEYE-kædens donationer går tilbage til 1881, hvor Johannes Neye åbnede sin første galanterihandel på det eksklusive Vimmelskaftet i København.

Johannes Neyes søn, Knud Neye, døde af kræft i en alder af 59 år. Hans enke, Agathe Neye, besluttede at lade alle aktiverne i virksomheden, samt alt parret ejede i øvrigt, overgå til en fond, NEYE-Fonden, der fremover skulle drive NEYE-kæden og via overskuddet støtte sygdomsbekæmpende forskning. Det har den gjort siden 1977.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik