Million-indsprøjtning skal redde madmarked i København

Flere penge og færre industrilamper skal sikre Københavns nyeste og største fødevaremarked.

'Danmarks største fødevaremarked' har haft svært ved at konkurrere med Københavns mange andre madtilbud. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

En kold januaraften åbnede hovedstadens nye madmarked på hjørnet af Vesterbrogade og Enghavevej.

Tanken var at lave en konkurrent til de populære Torvehaller ved Nørreport - et sted med alskens delikatesser. 

- Det bliver lidt frækkere, lidt mindre poleret og lidt mindre ensartet, forklarede adminstrerende direktør Christian Kofoed til TV 2 lorry. 

Men kun fire måneder efter var madhallen i alvorlige problemer. Otte af de 57 stader var allerede lukket, ganske enkelt fordi der ikke blev solgt nok. 

Læs også Nu åbner Danmarks største fødevaremarked: "Det bliver lidt frækkere"

Mere fokus på fællesområder

Ledelsen bag markedet har dog ikke givet op. 

Det skriver Politiken torsdag. 

Man har valgt at sprøjte et ikke oplyst tocifret millionbeløb i foretagendet, og man har skiftet ud i ledelsen med en ny bestyrelsesformand og en ny direktør.

Pengene skal sende et signal om, at man er kommet for at blive:

- I projektfasen var der meget fokus på standområderne, som skulle være pæne og tilgængelige, men til gengæld ikke særligt meget fokus på fællesområderne. Det skal vi have. Vi vil gerne have, at WestMarket er et sted, hvor folk føler sig hjemme, og det får man bare ikke ved at have industrilamper og golde omgivelser. Allerede nu har vi da også rent fysisk ændret en helt masse ting, lavet et udendørsmiljø i gården og gjort det mere spændende, forklarer direktør Steen Jensen til Politiken. 

Læs også Københavnsk madmarked hyldes som et af Europas bedste

Ikke indbydende udefra

TV 2 Lorry talte da også med en madmutter tilbage i maj, der ofte mødte kunder, som ikke anede, at der var åbent. Blandt andet fordi man ofte bliver mødt med nedrullede gitre i hallen, der ikke er fuldt udlejet:

- Folk kommer frem og siger "Gud, har I åbent?" Så der skal selvfølgelig arbejdes på - og det ved jeg, man gør fra ledelsens side - at få det gjort mere indbydende, sagde Gro Georg Jensen fra "Gros Hverdagskost" til TV 2 Lorry. 

Se det fulde indslag her: 

02:22

Westmarket i problemer, 23. maj 2017.

Luk video

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik