Miljøborgmester åben for omdiskuteret strømanlæg til skibe allerede næste år

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen håber på at få et miljøvenligt landstrømsanlæg til store krydstogtsskibe med på de kommende budgetforhandlinger.

Det har skabt stor undring på Rådhuspladsen, at Københavns Kommune forpassede muligheden for at få et forureningsnedsættende landstrømsanlæg til krydstogtsskibe leveret kvit og frit.

I stedet endte anlægget i Norge, og det ærgrer flere politikere i Københavns Borgerrepræsentation.

Således også Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten, der nu går ind i sagen.

Hun har nu anmodet Økonomiforvaltningen om en forklaring på, hvorfor man ikke tog imod tilbuddet om et landsstrømsanlæg.

En forklaring, der burde være kommet for længe siden.

quote Hvis vi kan nå at få opdateret oplysningerne, så håber jeg at et landstrømsanlæg kan komme med i budgetforhandlingerne.

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen

- Bagudrettet vil vi selvfølgelig gerne vide, når der er så stor politisk ønske om et landstrømsanlæg i København, hvordan kan det så være, at der er blevet sagt nej tak, siger Ninna Hedeager Olsen til TV 2 Lorry.

Økonomiforvaltningen skal besvare politikerspørgsmålet inden for otte dage. 

Dermed håber Teknik- og Miljøborgmesteren, at sagen om et landstrømsanlæg til krydstogtsskibe kan komme med på dagsordenen, når de kommende års budget i kommunen skal forhandles.

- Budgetforhandlingerne starter lige om lidt, og hvis vi kan nå at få opdateret oplysningerne, så håber jeg at et landstrømsanlæg kan komme med i forhandlingerne.

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen har stillet politikerspørgsmål til Økonomiforvaltningen.
Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen har stillet politikerspørgsmål til Økonomiforvaltningen.
Foto: TV 2 Kosmopol

Sagen ender nu på erhvervsministerens bord

Enhedslistens Teknik- og Miljøborgmester er dog langt fra den eneste i Københavns Borgerrepræsentation, der undrer sig over, hvorfor kommunen ikke tog imod anlægget.

Gruppeformanden for Radikale Venstre, Mette Annelie Rasmussen, har også bedt om at få klarlagt detaljerne i sagen.

Det samme har De Konservatives Jakob Næsager, der nu vil tage sagen videre til partifællen Rasmus Jarlov, der som Erhvervsminister muligvis kan være med til at skabe hjemmel for at få installeret et landsstrømsanlæg.

- Vi gider ikke høre på flere dårlige undskyldninger for, hvorfor det ikke kan lade sig gøre, nu vil vi have at vide, hvordan det kan lade sig gøre. Vi har viljen og vi har pengene i København. Og så må regeringen hjælpe os med at få juraen rettet ind, siger Jakob Næsager

- Derfor vil jeg bringe det op for partifælle og erhvervsminister Rasmus Jarlov, For at få hans hjælp til at få bragt juraen i orden, så alle de hindringer der måtte være, de bliver ryddet af bordet engang for alle, siger Jakob Næsager.

Med et landstrømsanlæg kan krydstogtskibene kobles til elkabler og på den måde få deres strøm, så de ikke behøver at brænde deres luftforurenende brændstof af midt inde i byen for at kunne levere strøm og varmt vand til krydstogtsgæsterne, mens skibet er i havn. 

Anlægget, som Københavns Kommune valgte ikke at tage imod, endte i stedet i Kristiansand i Norge.

 

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Frank Jensen. Som Københavns overborgmester står han nemlig i spidsen for Økonomiforvaltningen, der på kommunens vegne håndterede tilbuddet om det gratis landstrømsanlæg.
Københavns Havn har forpasset muligheden for at få et landstrømsanlæg, så de mange krydstogtsskibe kunne få strøm via kabel i stedet for at ose.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik