Metropol afviser ekstrem imam: Lever ikke op til vore værdier

Metropol vil alligevel ikke tillade, at den kontroversielle imam Kamal el-Mekki taler ved et arrangement på skolen.

Foto: Professionshøjskolen Metropol / Facebook

Den stærkt kontroversielle imam Kamal el-Mekki får alligevel ikke lov til at holde foredrag på professionshøjskolen Metropol i København i weekenden.

Metropol har torsdag valgt at tilbagekalde en tilladelse til foreningen AlMaghrib om leje af lokaler i forbindelse med et betalt arrangement.

Læs også Afvist af nordiske skoler: Ekstrem imam taler i København

Det oplyser uddannelsesinstitutionen på sin hjemmeside.

'Det er Metropols vurdering, at arrangementet ikke vil være i overensstemmelse med de fuldstændigt grundlæggende idealer og værdier Metropol hylder og som er dybt forankret i det danske samfund', lyder det.

- Vi udlejer vores lokaler til foreninger for at understøtte og være en del af det lokale kulturelle og sociale miljø på Nørrebro og Frederiksberg. I den konkrete sag har vi imidlertid ikke tillid til, at arrangementet lever op til vore værdier, siger rektor Stefan Hermann. 

Det fremgår af pressemeddelelsen, at Metropol vil benytte lejligheden til at præcisere de retningslinjer og normer, der gælder for brug af institutionens lokaler.

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti vil nu rette henvendelse til undervisningsministeren og bede hende om at fortælle uddannelsesinstitutionerne om at være mere opmærksomme  på, hvem de lejer lokaler ud til. 

Læs også DF: Pas på med at leje lokaler til muslimske organisationer

Britiske Kamal el-Mekki er to gange i 2015 blevet stoppet i at holde foredrag på skoler i Sverige og Norge.

Begrundelsen var, at hans 'ikke-demokratiske udtalelser', der var både nedværdigende over for kvinder, homoseksuelle og frafaldne muslimer, ikke hørte til på skolen. 

På diverse Youtube-videoer taler Kamal el-Mekki om blandt andet at dræbe frafaldne muslimer. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik