Metroen er blevet festlig: "Jeg vil få folk til at stoppe op"

Kongens Nytorvs metrostation er blevet peppet op med balloner i loftet. Kunstværket skal give de rejsende et lille smil på læben.

De fleste rejsende kigger på deres smartphones eller ned i gulvet, når de bevæger sig til og fra metroen. 

quote Med mit værk ønsker jeg at få folk til at stoppe op et øjeblik. At holde en pause fra de daglige rutiner, se op og smile.

Kunstner, Jeppe Hein

Men havde de mandag morgen løftet hovedet en anelse, havde deres blik fanget tre skinnende balloner i loftet på metrostationen på Kongens Nytorv.

Ballonerne er ikke tabt af en børnehave på vej til fødselsdagsfest, men de er derimod en del af et kunstværk, der hedder "Coloured Mirror Balloons". 

De pastelfarvede balloner spejler deres omgivelser, og skal give de rejsende lidt ekstra kulør i hverdagen; 

”Med mit værk ønsker jeg at få folk til at stoppe op et øjeblik. At holde en pause fra de daglige rutiner, se op og smile eller bare blive en smule mere bevidst om omgivelserne og de mennesker, vi passerer på vores vej, siger kunstner Jeppe Hein, der står bag værket, i en pressemeddelelse.

Udsmykning skal være kendetegn 

Dagligt rejser 22.000 fra og til Kongens Nytorv med metro, og ballonerne vil være et kendetegn for netop denne metrostation. Når Cityringen åbner i 2019 vil ballonerne også pryde den nye station på Kongens Nytorv.

Kunstværket er blevet til med støtte fra Niels Wessel Bagges Kunstfond. Hvorvist der skal være yderligere udsmykning på de andre metrostationer er uvist, fortæller Rebekka Nymark, kundedirektør i Metroselskabet:

"Vi vil gerne takke fonden for dens støtte til projektet, som i øvrigt har inspireret os til at undersøge mulighederne for lignende tiltag på andre kommende metrostationer", siger hun i en pressemeddelelse.

Bag om spejlballonerne

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere