Metro: V kræver redegørelse for milliard-regning

Hovedentreprenør forlanger syv milliarder kroner - ekstra. Venstre forlanger en forklaring.

Metrobyggeriet i København: Nu står det til at blive hele 7 milliarder dyrere Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

Står det til, hovedentreprenøren CMT, så bliver byggeriet af Cityringen - den gigantiske udvidelse af Københavns metronet - syv milliarder dyrere end planlagt.  Selskabet har fremsat kravet over for bygherren - Metroselskabet, og nu kræver Venstre på Københavns rådhus en forklaring. Det skriver Berlingske.

-Der skal være bedre styr på, hvad borgernes penge bliver brugt på. Spørgsmålet er, om overborgmesteren og de, der sidder i bestyrelsen, har gjort nok for at gribe ind og spille en aktiv rolle i forhold til det store krav,« siger hun og peger på, at der har været et meget stort fokus på arbejdsmiljø.

-Den hardcore økonomi­-del er gledet i baggrunden,« siger Cecilia Lonning-Skovgaard, der er Venstres politiske ordfører, til Berlingske.

Læs også Strid om milliarder forsinker metrobyggeri i København

Hun er ikke tilfreds med de orienteringer, der er givet til medlemmerne af Økonomiudvalget, men det er præcis dem, overborgmester Frank Jensen  henviser til, når han bliver spurgt. Derudover har han ikke meget at sige:

 

I øvrigt har jeg ingen kommentar

Overborgmester Frank Jensen i Berlingske

-I øvrigt har jeg ingen kommentar, så længe ejerkredsen arbejder på en løsning.

CMT selv har ikke ønsket at kommentere situationen over for Berlingske, men sagen følges nu tæt - også på Christiansborg, hvor de radikale mener, at CMT skal "tage sig sammen".

-De skal have de penge, de er berettiget til, og ikke en krone mere, siger Andreas Steenberg, der er partiets transportordfører.

Læs også Arbejdsmiljø halter på metrobyggeri: Rekordstort antal bøder

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik