Metro-unger hjælper kastanjetræ godt på vej

Den nye metrolinje Cityring er så småt på vej til stor glæde for mange københavnere, men på Enghave Plads har byggeriet ikke været helt uden modstand.

På trods af både blokade og protester fra lokale aktivister, måtte et gammelt kastanjetræ på 114 år nemlig lade livet til fordel for en ny metronedgang.

Der bliver dog noget grønt på pladsen alligevel.

I dag plantede metroselskabet, sammen med overborgmester Frank Jensen, et 50 år gammelt og 10 meter højt valnøddetræ, der skal erstatte det ældgamle kastanjetræ.

Her var elever fra 0. klasse på Tove Ditlevsens Skole mødt op, for at hjælpe overborgmesteren med at skovle de store mængder jord. 

- Nu får vesterbroerne snart deres plads tilbage, og det tror jeg, de har glædet sig rigtig meget til. Det er jo en ny fase, efter dengang kastanjetræet røg, og hvor mange protesterede, til i dag, hvor vi får lov til at plante et nyt træ. 

- Endda et valnøddetræ hvor jeg tror, at der for fremtiden vil blive kamp om at få fat i valnødderne, så det bliver et rigtig dejligt, hvor mange københavnere vil sidde og nyde, siger overborgmester Frank Jensen, soc.dem., til TV 2 Lorry.

Samtidig markerede plantningen af træet, at metrobyggeriets byggeplads over jorden snart er fortid for vesterbroerne. Ifølge Metroselskabet forventes det, at området bliver endeligt frigivet til borgerne i efteråret 2018. 

Kort nyt.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere