Metro til Sydhavnen: 5 nye stationer besluttet

Sydhavnen skal også have metro. Borgerrepræsentationen har på et møde torsdag fastlagt, hvor de fem nye stationer skal ligge.

'Metroen kan etableres uden uacceptable påvirkninger af miljøet,' sådan lyder konklusionen på den VVM-redegørelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet), der er lavet.

Det betyder, at København får fem nye metrostationer. En ved Fisketorvet, en på Enghave Brygge, en ved Sluseholmen, en på Mozarts Plads og en ved Ny Ellebjerg Station.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu er kommet tættere på en metro til Sydhavnen. Det bliver en stor fordel for Sydhavnen, som får et markant løft og bliver bedre forbundet med resten af København, siger overborgmester Frank Jensen.

Ny Ellebjerg skal måske være under jorden

I metroaftalen har man både undersøgt mulighederne for at Ny Ellebjerg Metrostation kan ligge over jorden eller under jorden. En placering under jorden vil give et mere overskueligt trafikknudepunkt, men vil være cirka en halv milliard dyrere end en station bygget over jorden.

Borgerrepræsentationen vedtog på mødet den 10. december samtidig en protokolbemærkning om, at man indenfor de kommende måneder er åben for at træffe en ny beslutning om placering af Ny Ellebjerg station under jorden, hvis man kan skaffe pengene til det.

FAKTA:

Metroen til Sydhavnen bliver 5,5 kilometer lang.

Forventes klar i 2023.

Budget: 8,6 milliarder kroner.

Den kommer til at forbinde København H via Sydhavnen med Ny Ellebjerg Station.

Københavns Kommune finansierer byggeriet dels via indskud i Metroselskabet, dels via By & Havn, der indskyder den resterende finansiering i Metroselskabet. Staten bidrager til finansiering af det afgreningskammer som etableres på Cityringen ved Kalvebod Brygge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere