Mere tryghed til København

Københavns Kommune bruger 3 mio. kr. i løbet af 2015 på at gennemføre 108 såkaldte tryghedsløft på særligt mørke eller tilgroede steder i byen, som borgerne har udpeget som utrygge.

Blandt andet i byområderne Bispebjerg, Christianshavn og Nørrebro har borgere udtrykt utryghed ved den hashhandel og den medfølgende kriminelle aktivitet, som foregår, og her vil Københavns Kommune nu sætte ind med mere belysning og beskæring af træer og buske, så områderne bliver åbne og tilgængelige. Det skriver Politiken søndag.

Ifølge politidirektør Thorkild Fogde fra Københavns Politi kan transparens og øget synlighed faktisk skabe mere tryghed i kriminalitetsplagede områder.

- Politiet er hele tiden efter hashhandlerne. Det er en del af strategien, og nu bliver den suppleret med relevante gadetiltag, som kommunen betaler for, og det er vi glade for, siger han til Politiken.

Målingen viser, at på trods af skudattentater og bandekriminalitet, er langt de fleste københavnerne, 61 procent af de adspurgte, mest bekymrede for cykeltyverier. 56 procent er bekymrede for indbrud, 30 procent for vold, mens det er 22 procent, som bekymrer sig om salg af hash.

Generelt er København en mere tryg by. Kun 7 procent af borgerne føler sig i 2015 utrygge, når de færdes i deres nabolag, og det er et fald på 11 procent fra 2009. Dermed fastholdes det rekordhøje tryghedsniveau fra 2014.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik