Mere end ti biler brændt af i nat

Brandvæsen og politi har haft travlt i nat, hvor en hel stribe af biler er gået op i flammer.

Natten til søndag har mere end ti biler rundt om i København stået i lys lue. Brandene er primært koncentreret omkring Amager og Christianshavn, og politiet har natten igennem været ude og indsamle spor med hundepatruljer. 

- Vi vil ikke tolerere systematiske afbrændinger af biler på gaden i København. Det er helt åbenlyst, at det skal bremses i opløbet, siger vicepolitiinspektør Rasmus Bernt Skovgård fra Københavns Politi. 

Nattens jagt efter spor har ikke kastet nogen anholdelse af sig endnu, og politiet efterlyser derfor hjælp fra offentligheden for at fange gerningsmændene og undgå flere brande. 

- Vi har her til formiddag sat os ned og lavet en afpasset og håndfast plan for at komme det til livs. Hvad planen mere præcist består i, vil vi gerne holde for os selv. Men vi vil meget gerne have hjælp fra offentligheden. Så hvis nogle ser noget mistænkeligt i gadebilledet, så skal man ringe på 114, siger vicepolitiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard.

De seneste par måneder har den skånske hovedstad Malmø i den grad været plaget af bilbrande. Her er mere end 100 biler blevet brændt af hen over sommeren, og svensk politi har sat alt ind på at finde gerningsmændene bag.

Hvorvidt bilbrandene på Amager i nat kan være inspireret af brandene lige på den anden side af broen, kan politiet hverken be- eller afkræfte på nuværende tidspunkt. 

-Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt det kan have en sammenhæng med de afbrændinger, der er set i Sverige, siger Rasmus Bernt Skovsgaard. 

Det er langt fra første gang, Amager er plaget af bilbrande. I slutningen af juni gik det ud over tre personbiler og to containere, da en eller flere brandstiftere hærgede i området.  

Gerningsmændene smed brosten på bilerne og fik spredt benzin ud over dem, formentlig ved at kaste molotovcocktails ind i dem. To af bilerne udbrændte totalt, og den sidste blev voldsomt skadet af flammerne. En af bilerne tilhørte Tårnbys borgmester Henrik Zimino. 

For knap et år siden, var det den lokale præst, der måtte se sin bil gå op i flammer. Her satte en eller flere gerningsmænd ild til bilen, en nat den holdt foran Nathanaels Kirke på Holmbladsgade på Amager.