Menneskesmugling: Politikere vil hjælpe taxabranche

Socialdemokraterne og Venstre vil se på, hvad der kan gøres for at hjælpe taxachauffører, der frygter at komme til at fragte flygtninge over Øresund.

Tidligere har det ikke været noget problem at køre en kunde over Øresundsbroen og tage en anden med tilbage.

Men siden Sverige indførte grænsekontrol i november sidste år, er de nu blevet taxachaufførernes ansvar at sikre sig, at de ikke kører med folk, der vil bede om asyl i Sverige.

quote Jeg vil bede justitsministeren kigge på, om vi kan gøre det lettere for taxabranchen, så de ikke bliver holdt som gidsler i denne her situation

Lars Aslan Rasmussen

Derfor har Brancheforeningen Taxiførere i Danmark har sendt en mail til medlemmerne af Folketingets Retsudvalg, for at gøre opmærksom på deres problem, for en taxachauffør er ikke ekspert identitetspapirer.

Brancheforeningen ønsker at reglerne bliver lavet om, og har bedt politikerne om hjælp, så de danske chauffører ikke risikerer at ende med en dom for menneskesmugling.

Både Venstre og Socialdemokratiet er lydhøre over for chaufførernes bøn.

 - Vi skal jo huske, at der er svenskerne, der har indført grænsekontrol. Det har sådan set ikke noget med os at gøre - om vi kan hjælpe chaufførerne, det må vi se på. Jeg har skrevet til transportministeren for at høre, hvad vi eventuelt kan gøre, siger Venstres medlem af retsudvalget Jan E. Jørgensen til TV 2 lorry.

Brancheforeningen ønsker, at politikere fra Danmark og Sverige sætter sig sammen og finder ud af, hvordan taxaer undgår at bliver en nem kanal for menneskesmugling, og hvordan chaufførerne slipper for en mulig fængselsdom for at passe deres arbejde.

 - Jeg kan sagtens forstå taxabranchen, der er i forvejen meget pressede, det er ikke deres skyld, at der er det her flygtningepres i Danmark og i Sverige. Jeg vil bede justitsministeren kigge på, om vi kan gøre det lettere for taxabranchen, så de ikke bliver holdt som gidsler i denne her situation, siger Lars Aslan Rasmussen, der er medlem af retsudvalget for Socialdemokraterne.

23 danske chauffører er blevet stoppet for at køre personer uden papirer til Sverige, de toplyste svensk politi i juni. Fire af chaufførerne blev ifølge det svenske justitsministerium frihedsberøvet i den forbindelse. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere