Medie: Anna Mee beskyldes for nepotisme

272 personer søgte de fire stillinger i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune efter kommunalvalget. Alle fire stillinger gik til radikale støtter. 'Yderst påfaldende', lyder kritikken fra begge fløje.

- Man kan kun sige, at det er nepotisme af værste skuffe", sådan betegner medlem af Socialudvalget Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti sagen til Radio 24syv.

Københavns Kommunes beskæftigelses og integrationsforvaltning, der ledes af den radikale borgmester Anne Mee Allerslev, ansatte i månederne efter kommunalvalget i november 2013 fire personer med tilknytning til Det Radikale Venstre, heraf tre personer, der direkte havde været tilknyttet borgmesterens kampagne og hjulpet hende med at blive genvalgt. I alt 272 personer søgte de fire stillinger.

Det viser en række aktindsigter, Radio24syv har fået i ansættelsesforløbet.

De første to stillinger som pressekonsulent og studentermedhjælper blev besat i januar 2014, og de gik til to personer, der havde arbejdet tæt sammen med Anna Mee Allerslev i hendes kampagne.

- Det ligger fuldstændig på linje med en sag fra 2010, hvor Frank Jensens partifæller blev ansat i sekretariatet. Det er muligt, at reglerne ikke bliver brudt direkte, men jeg har meget svært ved at forestille mig, at det er rent tilfælde, at de fire bedst kvalificerede ud af så mange ansøgere viser sig at være radikale støtter, siger Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti til Radio24syv.

De fire stillinger i Københavns Kommune blev slået op, og der var flere ansøgere til samtale, viser Radio24syvs aktindsigt. I sådan en sag er det derfor svært at dokumentere, om de ansattes politiske tilhørsforhold og tilknytning til borgmesteren har spillet en rolle.

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev understreger over for Radio24syv, at hun ikke har haft nogen indflydelse på de fire ansættelser.

- Det har fuldstændig været forvaltningens opgave. Jeg fik først at vide, hvem der havde fået stillingerne, da beslutningen var truffet, siger Anna Mee Allerslev til Radio24syv.

TV 2 Lorry har mere om sagen i vores udsendelse kl. 19:30

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere