Massive skader: Tab for tocifret millionbeløb i Illums Bolighus

Natten til søndag udbrød der brand i Illums Bolighus i Indre København. TV 2 Lorry har været inde og se på skaderne med marketingchef Sofie Moll.

Foto: Hovedstadens Beredskab

01:00

Video: Grafik: Mia cassens

1 af 2

Natten til søndag stod der pludselig flammer fra Illums Bolighus på Amagertorv i Indre København. Brandvæsenet fik efter ti timers kæmpen slukket ilden søndag, som opstod på tagterrassen øverst i bygningen, og i dag er personalet mødt ind til en meget medtaget boligforretning. 

- Selve branden har ikke medført meget store skader, men det har alt det vand, som er fosset ned gennem husets højre side for at slukke branden, siger Sofie Moll, der er marketingchef i Illums Bolighus. 

Læs også Efter 10 timer: NU er branden slukket i Illums Bolighus

Mandag morgen er der stadig en gennemtrængende røglugt i hele bygningen, og den store mængde vand fra slukningsarbejdet har også sat sine tydelige spor. Man har forsøgt at suge så meget vand væk som muligt, men gulvet er stadig meget fugtigt på den øverste etage og mange møbler og brugsgenstande totalt ødelagte. 

01:00

Foto: Grafik: Mia cassens

Luk video

Håndværkere, skadebekæmpere og Illums personale forsøger nu, at redde det, der kan reddes, mens mange af de helt ubrugelige varer allerede er kørt væk. 

- Vi har sagt til medarbejderne, at alt hjælp er kærkommen. Det er en hård opgave, siger marketingchefen.

Læs også Tagbrand opstod efter sommerfest: ”Skader for mange millioner”

Lige nu kæmper personalet med at danne overblik over varerne samt tørre vand, sod og snavs af de varer, som stadig kan bruges. De kommer nemlig til salg til nedsat pris under et såkaldt brandudsalg. 

- Vi vil gerne åbne hurtigst muligt og give kunderne mulighed for at handle på et brandudsalg. 

Illums Bolighus ved endnu ikke, hvornår det er muligt at åbne forretningen igen, men håber på, at det bliver senere denne uge. 

Hovedstadens Beredskab kæmpede i ti timer for at slukke branden.  Foto: Hovedstadens Beredskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik