Massiv kritik af kaos i jule-Tivoli: "Det var et mareridt"

Flere Tivoli-gæster retter voldsom kritik mod Tivoli. I lørdags var Tivoli så tætpakket, at mange ikke følte sig trygge.

"Panikagtige tilstande". "Det var et mareridt".

Kritikken vælter ind over Tivoli i København oven på en travl juleweekend. 

quote Vi var så mange mennesker i Tivoli, at folk nærmest tyede til vold for at komme frem. Det var lige meget, hvor man prøvede at flygte hen, så var der proppet med mennesker

Mia Knokgaard, gæst i Tivoli lørdag

Tivoli bliver bombarderet med beskeder fra utilfredse gæster, der mener, at antallet af mennesker i Tivoli må være på grænsen til det lovlige.

"Vi var så mange mennesker i Tivoli, at folk nærmest tyede til vold for at komme frem. Det var lige meget, hvor man prøvede at flygte hen, så var der proppet med mennesker", skrev Mia Knokgaard på Tivolis Facebook-side efter sit besøg den 3. december.

"Det kan umuligt være lovligt, skriver hun. 

Flere oplevede, at de mange mennesker fik folk op i det røde felt.

"Jeg oplevede også, at folk var ved at komme op at slås foran hovedindgangen. Simpelthen ærgerlig oplevelse", skriver Kenny Kaj Schiermer på Tivolis Facebook-side.

Forholdene i forlystelsesparken bliver beskrevet som rædselsfulde og kaotiske, og mange peger på, om det virkelig kan være tilladt at mase så mange mennesker ind på så lidt plads:

"Mage til gedemarked har jeg aldrig før oplevet. Det er simpelthen uforståeligt, at brandmyndighederne ikke griber ind. I tilfælde af brand eller personer der besvimer i så stor en menneskemængde, så vil der ikke være mulighed for, at der kan ydes den fornødne hjælp. I en situation med brand vil der gå så meget panik i folk, at de tramper de svageste ned", skriver Per Skodborg Jørgensen. 

Zenia Bøhm forlod parken før tid, fordi det ikke var til at komme til. 

" Normalt elsker jeg at gå i Tivoli, men i går 3/12 var det simpelthen rædselsfuldt. Det var et stort kaos med alt for mange mennesker. Vi valgte simpelthen at gå efter 1,5 time. Tivoli burde overveje, om der lukkes for mange ind af gangen. Det var slet ikke hyggeligt desværre", skriver hun. 

Tivoli: - Vi spiller ikke hasard med sikkerheden

Den første weekend i december er en af Tivolis allertravleste, fortæller kommunikationskonsulent ved Tivoli, Ellen Dahl, og det er en del af forklaringen på presset:

quote Vi er rigtig kede af, at vi ikke kan leve op til det, som folk forventer af os, men vi spiller altså ikke hasard med sikkerheden i Tivoli. Overhovedet.

Kommunikationskonsulent ved Tivoli, Ellen Dahl

- Vi er rigtig kede af, at vi ikke kan leve op til det, som folk forventer af os, men vi spiller altså ikke hasard med sikkerheden i Tivoli. Overhovedet. Der er ingen fare på færde, siger hun.

- At der er mange mennesker i Tivoli, er lige så gammelt som jul i Tivoli, men vi bemander efter at have nok personale til at håndtere de her menneskemængder, siger hun. 

Hun nævner især indgange og udgange som flaskehalse, hvor der oftest vil opstå kø. Her satte Tivoli ekstra bemanding på til at guide menneskemasserne de korrekte steder hen. 

Grundlæggende mener hun ikke, at Tivoli håndterede situationen forkert. 

- Overordnet set er der ikke noget, vi vil lave om. For hvis vi lukker dørene, ligesom vi har gjort tidligere ved koncerter, så giver det en anden form for dårlig omtalte, siger Ellen Dahl. 

Hun anbefaler i stedet folk at gå i Tivoli i hverdagene, hvor besøgstallet er noget mindre, og dermed er der færre køer. 

Præcis hvor mange mennesker, der var i Tivoli lørdag, vil hun ikke ud med. Til sammenligning måtte Tivoli lukke dørene til Fredagsrock i sommer. Her fortalte Tivoli, at der maksimalt var plads til 33.000 mennesker.

Her kan du se et eksempel på kø foran Tivoli lørdag den 3. december: 

Shitstorm skaber lovestorm

De mange negative anmeldelser har spredt sig til Tivolis gæster. 

Og nu blander Tivoli-fans sig i debatten på siden og slår de voldsomme historier ned. 

"Ja, der var lidt kø hist og her, men hvad. Dejlig at se så mange mennesker besøge den gamle have. Personalet var søde og hyggede om én trods deres stress", skriver Louise Riddersholm eksempelvis. 

Det samme mener Rasmus Petersen, der allerede inden han tog  afsted have forberedt sig på menneskehavet: 

"Vi vidste godt, at der ville være sort af mennesker, og vi må sige, det holdt stik. Alligevel formåede Tivoli at tryllebinde os i flere timer med julestemning, flotte dekorationer og god stemning i den gamle have, skriver han. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

download

Lagde du mærke til noget i luftrummet over København? Sådan så det ud fra ballonskipperens perspektiv

Flodhest

Se billederne: Københavns Zoo har fået en ny beboer

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Nordsjællands Veterantog

Veterantog søger hjælp: Corona har punkteret økonomien

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere