Masser af sovs: Se finalisterne til Årets Bøfsandwich

- Når vi ser en brun sovs smælde - smælde vores smagsløg, så bliver vi glade, lyder det fra De Brune Riddere der hvert år kårer årets bedste bøfsandwich.

I år er der hele to finalister med fra TV 2 Lorrys område. I tilfældig rækkefølge er årets fire finalister:

Flisen Bar and Burgers, Vesterbro, Kbh

"Normalt priser vi os lykkelige, når vi får de tre grundelementer fra løgkøkkenet - rå, ristede og bløde. Men ikke nok med dette - inklusiv nogle virkelig lækre hjemmelavede ristede løg - så kom en fjerde solist på scenen: Syltede rødløg, som man ser på toppen. Vi snakker et gedigent hit fra Flisen til en ren topkarakter på 5 ud af 5 og et ønske om en fanplakat af rocknrollbæstet i næste nummer af Vi Unge."

Grisen, Nørrebro, Kbh

"Bøffen i sig selv var en masterclass udi kunsten at stege en hakkebøf. Den var rosa og saftspændt, som den bør være. Meget sigende for det håndværksmæssige niveau ved retten, så var bøffens lækre stegeskorpe det mest knasende i retten; selv efter at have hygget sig lidt med sovs og tilbehør."

Restaurant Vestre Baadelaug, Aalborg (vinder i 2013)

"Restaurant Vestre Baadelaug i Aalborg har tryllebundet kunderne med deres lækre - ja nærmest karamelagtige sovs. Man får associationer til druiden Miraculix's store gryde med trylledrik."

Den Lille Kro, Aarhus

"Sovsen er den skysovs, der serveres til stedets danske bøf og knap så gaffelvenlig, som de brune riddere ellers foretrækker. Men den var smagfuld, med en tydelig aroma af Engelsk Sauce. Og man skulle blot spørge efter mere, og så ankom der prompte en frisk dampende sovsekande til bordet. Så kan man også selv døbe overbollen i faderens og brunligåndens navn, hvis man har de tendenser."

De Brune Riddere skriver i en pressemeddelelse, at det er bemærkelsesværdigt, at sidste års vinder, Havnens Perle i Aarhus, ikke nåede med i finalen, samt at hele tre finalister er helt nye i bøfsandwichregi i 2015.

Det er ikke et udtryk for, at niveauet er faldet generelt hos finalisterne fra tidligere år, men nærmere at de nye finalister ganske enkelt har hævet den brune barre til et niveau, hvor kun en enkelt af de gamle kendinge kan følge med.

Hvordan er processen?

De næste par uger besøger dommerpanelet samt gæstedommere de fire finalister og vil dele vores oplevelser med vores knap 5000 followers på facebook, inden årets vinder bliver offentliggjort mellem jul og nytår.

TV 2 Lorry følger besøget hos de to københavnske finalister i morgen, se med kl. 19:30 i morgen aften.

Du kan også følge med på www.bøfsandwich.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

25_seconds

playHenriette laver kjoler af sengetøj: "Næste generation skal lære at reparere deres ting"

Artikelfoto 01

playSørens coronaprojekt stak helt af: Nu kommer Jytte Abildstrøm og Bjarke Ingels på besøg

Farverigevilla

playFarveglad familie har lilla køkken: ”Mange tænker sikkert, at her er en voldsom rodebutik"

seddel

Danmarkshistoriens første pengeseddel kan nu blive din

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere