Masser af sort guld: Her er vinderne af årets lakrids-pris

Lakridsfeberen raser og nu er årets bedste produkter kåret.

Lakrids ermeget andet end sorte piratos eller små blanke poletter i en klistret slikpose. I de senere år er lakrids blevet et udsøgt luksusprodukt på lige fod med vin, kaffe og chokolade. 

Og derfor skal de absolut bedste produkter med lakrids også kåres i en årlig tilbagevendende konkurrence på Lakridsfestivalen. 

- The Liquorice Taste Award handler naturligvis om at synliggøre og fremhæve de bedste produkter med smagen af lakrids, men også om at hylde det gode madhåndværk og de passionerede producenter, der fortjener et skulderklap og lidt rampelys for deres vedholdenhed og kompromisløshed, siger Eva Vedel, der er arrangør af Lakridsfestivalen.

Dommerpanelet i The Liquorice Taste Award 2019 bestod af følgende:

  • Louisa Lorang, TV-kok, madskribent på bl.a. ALT for damerne, kogebogsforfatter og lakridsentusiast, louisalorang.dk
  • Mikkel Marschall, kok med forkærlighed for lakrids og arrangør af Danmarks største kokkekonkurrence ”Sol over Gudhjem
  • Gorm Wisweh, gourmet pizzakonge og tidligere lakridskok på Lakridsfestivalen, Gorm’s Pizza
  • Iben Rouw, Chefredaktør i Aller Mad
  • Rasmus Kramer Schou, redaktør på migogkbh.dk og tidl. madredaktør på aok.dk
  • Rasmus Palsgård, feinschmeckeren.dk, gastrojournalist, blogger inden for topgastronomi og tidl. MasterChef-finalist
  • Gyda Bay, Food Innovation House
  • Rikke Borum, Lakridsentusiast og årets gæstedommer
  • Albert Sander, Ung lakridsentusiast
  • Ester Lorang, Ung lakridsentusiast

Smagspanelet, der består af kokke med smag for lakrids samt madredaktører, madskribenter og almindelige lakridsentusiaster, smagte sig gennem de udvalgte produkter og bedømte ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Og sådan faldt stemmerne ud: 

Nuts N´Mores vinderprodukt
Nuts N´Mores vinderprodukt
Foto: Expoviva

Guldet og førstepladsen gik til Nuts N´More for deres karamelliserede, spanske Valencia mandler med lakrids. Smagsjuryen var vilde med mandlerne og skrev: ”Mandlerne er perfekt ristet og har den helt rette, knasende sprødhed. Dem kan man spise virkelig mange af”.

RM imports dadler
RM imports dadler
Foto: Expoviva

Andenpladsen gik til RM import for deres Green Licorice Dates. 

Smagsdommerne sagde: ”En virkelig lækker og sund snack. De naturlige og forskellige former i dadlerne tilfører produktet en ekstra dimension. Kombinationen af kvalitetsdadler og lakrids er en sikker vinder og i dette tilfælde også velafbalanceret.”

Bagsværd Lakrids
Bagsværd Lakrids
Foto: Expoviva

Bronze og tredjepladsen gik til Bagsværd Lakrids for deres Classic Lakrids. 

Skudsmålet fra dommerne lød: ”Her kan man virkelig tale om at komme tilbage til lakridsrødderne. Dejligt at opleve den rene lakridssmag uden nogen dikkedarer. Perfekt struktur i karamellen og smagsoplevelsen varer længe!”

Bagsværd Lakrids er den eneste genganger på sejersskamlerne. 

- Sidste år vandt vi sølv. Så vi er meget stolte af at være tilbage i vinderfeltet igen i år, siger bronzevinder Morten Kornbech fra Bagsværd Lakrids til TV 2 Lorry. 

Vinderne af The Liquorice Taste Award 2019Fra venstre bronzevinder Morten Kornbech fra Bagsværd Lakrids, guldvinder Michael Hartmann fra Nuts N’More, sølvvinder RM Import og arrangør af Lakridsfestivalen Eva Vedel fra Expo Viva.
Vinderne af The Liquorice Taste Award 2019Fra venstre bronzevinder Morten Kornbech fra Bagsværd Lakrids, guldvinder Michael Hartmann fra Nuts N’More, sølvvinder RM Import og arrangør af Lakridsfestivalen Eva Vedel fra Expo Viva.
Foto: Expoviva

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik