Mary blev udvist efter 32 år i Danmark: Nu må hun blive

Efter fire måneders nervepirrende ventetid har Mary Burgher endelig fået vished om sin fremtid. Hun må blive i Danmark.

Mary Burgher blev nærmest landskendt i foråret, da TV 2 Lorry fortalte hendes historie.

Den 60-årige amerikanske kvinde var efter 32 år i Danmark blevet udvist af Udlændingestyrelsen, hvilket gav et ramaskrig blandt almindelige borgere og politikere.

Men beskeden fra Udlændingestyrelsen var entydig: Mary skulle forlade landet den 9. april 2017.

- Jeg er stadig i chok

Så vidt kom det aldrig, for efter noget tovtrækkeri endte Marys Burghers sag i Udlændingenævnet, som skulle tage stilling til Udlændingestyrelsens vurderinger og afgørelse.

Og efter længere tids venten er den endelige afgørelse truffet. Mary må blive i Danmark.

- Jeg er stadig lidt i chok, men er også bare så glad og lettet. Det er virkelig en god nyhed, siger Mary Stewart Burgher, som det første, da TV 2 Lorry får fat på hende.

Fredag modtog Mary Burgher brevet fra Udlændingenævnet, og hendes advokat Poul Hauch Fenger har allerede skrevet til Udlændingestyrelsen, om hvornår hans klient kan forvente den nye afgørelse.

- Som jeg ser det, kan nævnets afgørelse kun ses som en rettesnor, som Udlændingestyrelsen nu må rette sig efter, siger advokaten.

Glæder sig til eget CPR-nummer

- Jeg er så glad for, at Udlændingenævnet har anerkendt min tilknytning til Danmark. Nu venter jeg spændt på at få mit helt eget CPR nummer i hånden, siger hun glad.

- Det betyder, at jeg kan fortsætte mit liv her. Jeg havde allerede planlagt at starte danskundervisning igen næste uge, og jeg vil også fortsætte mine velgørenhedsprojekter og starte en freelance-virksomhed.

Mary Stewart Burgher kom til Danmark i 1985, da hun fik et job hos WHO i København, hvor hun i en årrække har arbejdet som diplomat. Og hun har boet i Danmark lige siden.

I 2015 lod hun sig pensionere og samtidig indgav hun ansøgningen om opholdstilladelse. Det var den hun fik afvist i marts 2017.

Mary Burgher har altid været selvforsørgende og har gennem årene samlet en god opsparing, hun har en rigtig god pension, og samtidig bor hun i en ejerbolig på Østerbro uden gæld i. De faktorer talte ikke med i Udlændingestyrelsens oprindelige afgørelse.

Det gjorde familielivet til gengæld. Faktisk vægtede de så højt i afgørelsen, at udslaget i første omgang blev negativt.

Bror og søster i USA

Mary Stewart Burgher har aldrig været gift og har ikke nogen børn. Det nærmeste familie er en bror og søster, som begge bor i Houston i USA.

Og netop de familiemæssige relationer har haft en stor afgørende betydning, samt det faktum at hun først kom til Danmark som 28-årig.

Men det behøver hun ikke længere tænke over, og i dag er Mary Burgher bare glad for al den hjælp og opbakning, hun har modtaget.

- Jeg har fået så meget opbakning fra så mange mennesker fra hele Danmark, og der er også mange, der arbejder i offentlige institutioner, som har prøvet at hjælpe mig, siger Mary Burgher. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere