Markant stigning i antal af dyreværnssager i 2018

Dyrenes Beskyttelse beretter om en stor stigning i dyreværnssager og sager om dyr i nød.

Hunden Medina blev indleveret på dyreinternatet i Roskilde sidste uge. Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

De ansatte på Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 har haft et travlt 2018 sammenlignet med året før. 

Alene i Region Hovedstaden er antallet af dyreværnssager steget fra 675 til 864.

Blandt ofrene er hunden Medina, der sidste uge blev indleveret på dyreinternatet i Roskilde. Hun vejede 10,5 kilo ved ankomst, men burde have vejet 25.

- Medina er desværre et rigtig godt eksempel på, hvad der sker. Hvad konsekvensen er, når mennesker ikke tager et ansvarligt ejerskab. I Medinas tilfælde har hun ikke fået tilpas vand og foder igennem længere tid, og det gør jo så, at hun er så voldsomt afmagret og tynd, som hun er i dag, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Udover en stigning i antallet af dyreværnssager, så fortæller Dyrenes Beskyttelse også, at selve mishandlingen er blevet forøget:

- Vi har jo desværre på det seneste set nogle voldsomme sager, hvor mennesker har været direkte involveret i at mishandle dyr. Vi har eksempler på nogle videoer, hvor der er nogle, der har filmet og grinet, mens de har sparket til nogle fugle. Og i en af de sidste sager vi havde, der fik vi en kat ind på internatet i Roskilde som manglede begge ører, og der kan vi ikke være sikre på, at det ikke er andet end mennesker, der står bag sådan en gerning, siger Yvonne Johansen.

Yvonne Johansen, dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse. Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

Dyreinternatet i Roskilde har også fået indleveret denne kat, der havde fået klippet begge ører af. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Også flere dyr i nød

Udover flere dyreværnssager oplever Dyrenes Beskyttelse også en generel stigning i antallet af henvendelser om dyr i nød. Disse henvendelser kan også inkludere eksempelvis fugle med brækkede vinger o.l.

00:59

Især katte topper statistikkerne i Region Hovedstaden.

Luk video

Her er antallet af sager i Region Hovedstaden gået fra 17.360 til 19.273 i perioden 2017-18.

- Der er flere ting der er skyld i den stigning vi har her i Hovedstadsområdet. En af tingene er jo, at vi har vagtcentralen 1812 og folk har et større kendskab (til vagtcentralen, red.) og derfor også en større bekymring for dyr i nød, og derfor kontakter de os. En af de andre årsager vi ser, det er den her meget varme sommer, vi havde sidste år. Det gjorde også, at mange bekymrede sig om dyrenes forhold. Om de nu havde vand og mad nok, og om de havde skygge nok og ikke fik hedeslag, siger Yvonne Johansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik