Mangel på skoler og institutioner undrer eksperter

Hovedstaden har svært ved at følge med befolkningsudviklingen og mangler skoler og daginstitutioner

København vokser. Og et større antal indbyggere indebærer et større behov for børnepasningspladser og samtidig opstår der et behov for nye folkeskoler. Men kommunen er bagefter - der mangler pladser.

Sidste år kom der ifølge Berlingske 11.000 nye københavnere til, og det var altsammen med til at give øget pres på blandt andet  vuggestuerne, hvor kommunen pludselig meldte om kapacitetsproblemer. For at klare dem akut har byens styre indgået aftaler med eksisterende daginstitutioner om at de optager flere børn.

Men det undrer flere eksperter, at Københavns bystyre ikke har fulgt bedre med udviklingen. Curt Liliegreen, der er direktør  for Boligøkonomisk Videnscenter, understreger i Berlingske, at befolkningstilvæksten hverken skyldes tilflytning, indvandring eller svingende fertilitet - men at der er flere børnefamilier. der fødes flere, end der dør.

-Det er egentlig ikke særlig indviklet, men det er svært at forstå, at kommunen, har bragt sig selv i den situation. det burde ike overraske kommunen, for man kan lægge en lineal ned og frremskrive udviklingen, fordi den er så stabil, siger han til avisen.

 

 

Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen siger til Berlingske, at kommunen er opmærksom på problemet - men at vilkårene har ændret sig. Københavnere bliver boende i byen - også når de har fået barn nummer to - og en daginstitution dermed pludselig dækker langt færre boliger i sit nærområde end tidligere.

-Vi bygger alt hvad vi kan. Vi sikre plads til børn og unge, men det er ikke sikkert, at det er dne sidste nye skole, der ligger tættest på fra første skoledag. Vi har skruet helt op for blusset, siger han til Berlingske.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik