Mand anholdt for terrorplaner i København

En syrisk mand er anholdt for plan om terror i København

Politiet har anholdt en 30-årig syrisk mand, der sigtes for at planlægge et terrorangreb i København, skriver Ekstra Bladet.

Tilsyneladende ville han sammen med en 21-årig landsmand, der i sommer blev dømt i Tyskland, foretage angrebet i København, mener politiet.

Den yngre er blevet kendt som tændstikmanden. Det skyldes, at han var i besiddelse af et meget stort antal tændstikker, da han forsøgte at krydse grænsen mellem Tyskland og Danmark.

I sommer blev han af en domstol i Ravensburg idømt fængsel i seks år og seks måneder for forsøget på at begå terror i København.

Den formodede medgerningsmand fremstilles i et grundlovsforhør fredag, skriver Ekstra Bladet. Han er blevet anholdt i Sverige og har tilsyneladende sympatier for Islamisk Stat.

Den yngre mand forsøgte at komme ind i Danmark via Rødby 19. november 2016. Med sig havde han 17.000 tændstikker, en pakke fyrværkeri, 17 batterier, seks walkie-talkier og to køkkenknive.

Men efter afvisningen blev han dagen efter anholdt af tysk politi. Under sagen imod ham kom det frem, at han havde kontakt med to andre under planlægningen af aktionen i København.

Den ene kommunikerede han med via Facebook. Den anden skulle han efter eget udsagn mødes med på Hovedbanegården i København med de medbragte remedier.

12. juli blev han som nævnt idømt seks år og seks måneder i en sag, hvor forsvareren mente, at han i stedet skulle dømmes til behandling.