Mand anholdt for drab i Mjølnerparken

​En 22-årig mand er anholdt efter skuddrab i Mjølnerparken, hvor 22-årig Ghassan Ali Hussein blev dræbt.

 

 

Københavns Politi har foretaget endnu en anholdelse i forbindelse med et skuddrab begået i Mjølnerparken. Det drejer sig om en 22-årig mand. Han vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Fire mænd er i forvejen fængslet i sagen. Senest blev en 18-årig og en 21-årig mand fængslet for at have affyret flere skud fra en knallert mod Ghassan Ali Hussein, som sad i en bil sammen med to andre.

- Den 22-årige er sigtet for det samme som de øvrige, nemlig, at de har begået drabet i forening, fortæller efterforskningsleder Torben Granat Svarrer.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad den 22-åriges rolle i skyderiet har været.

Skyderiet fandt sted 9. november og allerede et par dage efter foretog politiet de første anholdelser.

Dengang var der tale om tre personer, som blev sigtet for på forskellig vis at have medvirket til drabet.

En af de anholdte fra dengang er efterfølgende blevet løsladt. Anklagemyndigheden vurderede, at beviserne mod ham ikke længere kunne begrunde en varetægtsfængsling.

Derudover har politiet sigtet en 18-årig mand i sagen. Han blev anholdt et par dage efter de første tre, og med byrettens velsignelse blev anholdelsen forlænget i tre døgn.

Anklagemyndigheden valgte derefter at løslade manden, da man ikke vurderede, at der var grundlag for at kræve ham fængslet.

Senest blev to mænd anholdt og fængslet. Det skete tirsdag i denne uge. Dengang fortalte politiet, at de var mistænkt for at have siddet på knallerten.

Politiet mener, at drabet på Ghassan Ali Hussein er sket som led i krigen mellem banden Loyal to Familia og forskellige grupper på Nørrebro og i Nordvest. Blandt dem banden Brothas, der har base i Mjølnerparken.

Hen over sommeren og efteråret blev der skudt adskillige gange i København, og i perioden fra 31. oktober til 9. november blev tre mænd dræbt.

Et par dage efter drabet i Mjølnerparken berettede flere medier om, at der skulle være indgået en våbenhvile mellem banderne. Og den ser indtil videre ud til at holde.

/ritzau/

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere