Mand anholdt for drab i Mjølnerparken

​En 22-årig mand er anholdt efter skuddrab i Mjølnerparken, hvor 22-årig Ghassan Ali Hussein blev dræbt.

Billede taget ved politiafspærring ved Mjølnerparken den 9. november, da en 22-årig mand blev dræbt af skud. Foto: Kristian Djurhuus / Scanpix

 

 

Københavns Politi har foretaget endnu en anholdelse i forbindelse med et skuddrab begået i Mjølnerparken. Det drejer sig om en 22-årig mand. Han vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Fire mænd er i forvejen fængslet i sagen. Senest blev en 18-årig og en 21-årig mand fængslet for at have affyret flere skud fra en knallert mod Ghassan Ali Hussein, som sad i en bil sammen med to andre.

Læs også 22-årig død efter skyderi ved højlys dag

- Den 22-årige er sigtet for det samme som de øvrige, nemlig, at de har begået drabet i forening, fortæller efterforskningsleder Torben Granat Svarrer.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad den 22-åriges rolle i skyderiet har været.

Skyderiet fandt sted 9. november og allerede et par dage efter foretog politiet de første anholdelser.

Dengang var der tale om tre personer, som blev sigtet for på forskellig vis at have medvirket til drabet.

En af de anholdte fra dengang er efterfølgende blevet løsladt. Anklagemyndigheden vurderede, at beviserne mod ham ikke længere kunne begrunde en varetægtsfængsling.

Derudover har politiet sigtet en 18-årig mand i sagen. Han blev anholdt et par dage efter de første tre, og med byrettens velsignelse blev anholdelsen forlænget i tre døgn.

Anklagemyndigheden valgte derefter at løslade manden, da man ikke vurderede, at der var grundlag for at kræve ham fængslet.

Læs også Tre mænd varetægtsfængslet for bandedrab på 22-årig

Senest blev to mænd anholdt og fængslet. Det skete tirsdag i denne uge. Dengang fortalte politiet, at de var mistænkt for at have siddet på knallerten.

Politiet mener, at drabet på Ghassan Ali Hussein er sket som led i krigen mellem banden Loyal to Familia og forskellige grupper på Nørrebro og i Nordvest. Blandt dem banden Brothas, der har base i Mjølnerparken.

Hen over sommeren og efteråret blev der skudt adskillige gange i København, og i perioden fra 31. oktober til 9. november blev tre mænd dræbt.

Et par dage efter drabet i Mjølnerparken berettede flere medier om, at der skulle være indgået en våbenhvile mellem banderne. Og den ser indtil videre ud til at holde.

/ritzau/

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik