To mænd skyldige: Mishandlede hjemløs og kastede ham i kanal

En svensk mand afgik ved døden efter et groft overfald i en haveforening. Onsdag er to mænd kendt skyldige.

Det er i haveforeningen Vennelyst i København, at drabet fandt sted. Foto: Ida Marie Odgaard - Ritzau / Scanpix

To unge mænd slog og sparkede en 47-årig svensk hjemløs mand i april sidste år, så han fik brud på et ribben samt blodansamlinger i hjernen. Efterfølgende kastede de ham i en nærliggende å, hvor han druknede.

Den grove dødsvold fandt sted i Haveforeningen Vennelyst i København. Onsdag morgen har Københavns Byret kendt en 21-årig og en 22-årig mand skyldige i dødsvolden, oplyser anklager Anders Larsson.

Desuden er de to mænd fundet skyldige i almindelig vold mod den 47-årige svenskers ven, som de også skal have smidt i åen. 

Læs også To mænd fængslet for drab på svensker i haveforening

Retten fandt det dog ikke bevist, at de to unge kastede en sten i hovedet på vennen, og derfor er der kun tale om almindelig vold.

Den 22-årige er blevet idømt otte års fængsel, som er en fællesstraf, der også tæller de omkring 1000 dages fængsel, som han havde i reststraf. Hans 21-årige ven er blevet idømt seks års fængsel.

En 42-årig mand, der også var tiltalt for grov vold i sagen, blev derimod frifundet for alle forhold.

Foruden spark og slag førte de to unge mænd også en gren med torne 15 centimeter op i endetarmen på den svenske mand, så hans organer blev skadet. Efterfølgende kastede de ham altså i åen.

01:55

To mænd fængslet for kolonihavedrab. 

Luk video

De to unge mænd har forklaret i retten, at de ikke mishandlede de to svenskere. Der var tale om et "almindeligt slagsmål", lød det.

De havde besøgt den ene mands far i hans kolonihavehus. Efter en hyggelig middag gik de to mænd mod Christiania for at ryge en joint, da de så de to svenskere. Her startede slåskampen. 

Læs også Efter hjemløsedrab: Nu lukker haveforening portene

De følte sig angiveligt truet af den ene svensker, som ifølge dem var brudt ind i et kolonihavehus.

- Jeg løb hen til min far og sagde, at der var tyve i kolonihavehuset. Og så løb jeg tilbage til manden, der skubbede mig, så jeg væltede, forklarede den 22-årige.

- Manden løber væk, og jeg hører et plask. Han faldt nok i vandet, fordi han var fuld. Min far tog hans håndled, og vi hjalp ham op ad vandet, lød det.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik