Mads har kæmpet for billige nødder i 3 år - i dag vandt han

Snart skal det være billigere at købe mandler. Fra 2018 vil regeringen afskaffe nøddeafgiften.

- Det her er en fantastisk dag. Det er helt vidunderligt. Jeg skal lige sove på den, før det går op for mig, hvad der er sket. 

Sådan lyder det fra indehaveren af Nøddebazaren.dk Mads Lønnberg, da TV 2 Lorry får fat i ham i onsdag eftermiddag. 

I tre år har han kæmpet for at få politikerne til at afskaffe den næsten 100 år gamle nøddeafgift, der har gjort det ganske bekosteligt at smide mandler, hasselnødder eller cashewnødder i indkøbskurven. 

Og nu er kampen vundet. 

På et pressemøde onsdag har økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll bekendtgjort, at regeringen vil fjerne afgiften helt fra 2018. 

Ville sælge billige nødder men blev rasende

Mads Lønnberg havde egentlig ikke nogen plan om at blive politisk aktiv, fortæller han.

Men for fire år siden smagte han nogle rigtig gode nødder på en ferie, hvor efter han besluttede at åbne en nøddeforretning i København.

Her fandt han ud af, at afgifterne gjorde det umuligt at sælge billige nødder, og det gjorde ham så rasende, at han startede kampagnen Knæk Afgiften.

Siden har han indsamlet 39.000 underskrifter fra danskere, og været i dialog med to skatteministre, der har lovet at se på sagen.   

- Jeg har hele tiden vidst, at det måtte være et spørgsmål om tid, før der blev gjort noget. Vores kampagne har været udbredt på de sociale medier, og vi har sat ringe i vandet. Da vi startede, vidste meget få danskere, hvorfor deres nødder var så dyre. Men det gør de nu, siger den tilfredse iværksætter til TV 2 Lorry. 

Nøddeafgiften

Vil nu kæmpe for billigere grøntsager

Mads Lønnberg håber, at han fremover vil sælge flere nødder, men det er ikke, fordi han har ambitioner om at tjene flere penge, siger han:

- Jeg vil jo også sænke mine priser tilsvarende, når det bliver muligt. Men selvfølgelig håber jeg så, at salget af nødder generelt stiger i Danmark, siger han til TV 2 Lorry. 

Og den politiske kamp lægger han ikke på hylden, selvom han har sejret. Han har fået smag for det:

- Det her er blevet en politisk aktiv virksomhed med masser af opbakning. Derfor har vi også spurgt vores følgere på Facebook, hvad vores næste kamp skal være sammen, forklarer han. 

Og noget tyder på, at det bliver kampen for lavere moms på grøntsager:

- I Tyskland er momsen mindre på de her sunde varer, men i Danmark er vores moms flad. Vi har pønset på, om det kan være næste sag for Knæk Afgiften, siger han. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere