Mads blev træt af skrald: Lavede populær opsangsvideo

Mads Pagsberg fra København blev så træt af at se skraldet flyde rundt på Islands Brygge, at han lavede en opsangsvideo til alle forældre.

"Kære forældrekollegaer i København og i Københavns Omegn. Det, du ser på billederne her, det er din skyld. Og dine teenagebørns skyld."

Sådan indleder Mads Pagsberg sin video på Facebook, hvor han kommer med et opråb til alle de forældre, der ikke opdrager deres børn til at rydde op efter sig.

quote Det er din skyld, da det er dig, der ikke har opdraget dine børn til at rydde op efter sig. Eller nej, selvfølgelig ikke dine børn, men alle de andre forældres børn.

Mads Pagsberg, Beboer, Islands Brygge

I videoen ses billeder fra græsområdet på Islands Brygge, hvor det flyder med alt fra tomme øldåser, slikpapir og engangsgrill. 

Mads Pagsberg bor selv på Islands Brygge og er træt af at se, hvordan det flyder med skrald selv på hverdagsafterner, når vejret bliver godt. 

- Jeg er træt af se unge mennesker smide om sig med bacardiflasker og være skide stive tidligt på eftermiddagen. Det er ærgerligt, at der skal bruges så mange ressourcer på at rydde op efter dem, når de står og smadrer deres glasflasker, som dyr og mennesker kan træde på efterfølgende.

Kun positive tilbagemeldinger

Videoen varer i alt fire minutter og henvender sig til alle dem, der ikke har fået lært deres børn at rydde op efter sig selv. Københavns Kommune bruger nemlig et hav af ressourcer på at rydde op hver eneste dag på steder som bl.a. Islands Brygge.

- Der er heldigvis ingen, der har skrevet, at jeg er en sur gammel skid, for alle er enige i, at vi skal tage mere ansvar for vores fælles by. Man kan ikke lovgive sig ud af det, så det handler om, at vi må minde hinanden om, at vi skal rydde op efter os selv, siger Mads Pagsberg til TV 2 Lorry.

Han takker også ofte de folk, der går og rydder op efter dem, der ikke selv kan finde ud af det - og at de fortæller, at der i sommerperioden stort set ikke er tid til andet end at rydde op. 

- Det er okay at sige til folk, at de skal huske deres affald, hvis man ser nogle, der efterlader skrald. Så kunne gartnerne i stedet bruge deres tid på det, de er uddannet til og gøre vores by endnu grønnere, men lige nu har de kun tid til at gå og samle skrald, siger Mads Pagsberg.

I skrivende stund er den oppe på 16.000 visninger, og hvis du endnu ikke har set den, kan du se den her på Facebook.

"Det er din skyld, da det er dig, der ikke har opdraget dine børn til at rydde op efter sig. Eller nej, selvfølgelig ikke dine børn, men alle de andre forældres børn," siger han sarkastisk i videoen i håbet om, at nogen vil tage ansvar for en renere by, hvor de kommunale ressourcer ikke skal bruges på at rydde op efter borgerene.

Københavns Kommune bruger årligt omkring 100 millioner kroner på at holder gader og parker rene, og de fjerner årligt 4600 tons gadeaffald.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere