Madimperium overtager historisk hotel i København

Restaurantkæden Cofoco udvider nu forretningen og har købt et hotel på Vesterbro, der åbner i sensommeren.

Siden 2004 har Cofoco drevet restauranter og leveret catering, men nu udvider virksomheden og går ind i hotelbranchen.

Helt konkret har Cofoco købt det historiske Hotel Copenhagen Crown på Vesterbrogade 41. Adressen har nemlig en lang historie som hotel og går helt tilbage til omkring 1880, hvor det i de seneste 30 år har eksisteret under det nuværende navn.

Men når Cofoco henover sommeren åbner dørene op, får hotellet samtidig et nyt navn, oplyser Cofocos direktør og ejer Christian Lytje.

- Vi har igennem længere tid ønsket at gå ind i hotelbranchen og har ledt efter det rigtige sted i København, som vi nu har fundet. Samtidig med købet af hotellets drift har vi fået mulighed for at købe bygningen. Dette giver os en unik mulighed for at skabe præcis det hotel, vi ønsker, og renoveringen er faktisk allerede i fuld gang. Vi forventer at hotellet står helt færdigt i løbet af sensommeren, siger Christian Lytje.

Planlægger åbne kultur-arrangementer

Hotellet kommer til at indeholde 90 værelser, hvoraf et par stykker af dem har en lille tilhørende have.

Derudover indrettes stueetagen med et større lobbyområde og en hyggelig gårdhave. Begge vil være åbne for både hotellets gæster og københavnere til kaffe, drinks og vin hele dagen igennem.

- Vi vil skabe et hyggeligt og personligt hotel, hvor bæredygtigheden er i fokus, og selvfølgelig i et prisleje der er til at betale, – altså præcis samme mantra som vi har succes med på vores restauranter. Vi ser en stærk synergi mellem vores restauranter og hotellet, og vi tror på, at vi med hotellet kan være med til at give folk en endnu bedre oplevelse, når de besøger København, siger Christian Lytje.

Cofoco har også planer om at lave forskellige åbne kulturelle arrangementer på hotellet som for eksempel koncerter, foredrag og vinsmagninger.

Fakta om Cofoco

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20091008-142855-6-1920x1280we

playResterne af gammel ghetto bliver til nyt rådhus

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere