Lyn-dåb for voksne hitter

I Kristkirken på Vesterbro i København hitter de såkaldte drop-in dåbsdage. På en enkelt dag er 34 blevet døbt, hvoraf 24 var voksne.

De fleste, som bliver døbt, er spædbørn. Men den 31-årige folkeskolelærer, Line Bødker, er aldrig blevet døbt. Det skal hun nu - hun skal nemlig døbes den 12. november i Sundby Kirke på Amager.

quote Jeg vil gerne være med i det kristne fællesskab, der er i folkekirken, og jeg holder af at komme her og være en del af de ritualer, der er her.

Line Bødker, folkeskolelærer

- Jeg vil gerne være med i det kristne fællesskab, der er i folkekirken, og jeg holder af at komme her og være en del af de ritualer, der er her, siger hun til TV 2 Lorry

Drop-in dåbsdage er det nye sort i Folkekirkens kredse. De sender invitationer ud via Facebook-opslag, og tilsyneladende går mange mennesker rundt med en tanke om at blive døbt i en sen alder. Den 8. september blev 34 døbt i Kristkirken på Vesterbro i København. 24 af dem var for store til døbefonten.

- Vi gjorde det simpelthen for at give mennesker en anledning til at blive døbt. Hvor de ikke skulle ud og legitimere deres tro. Hvor de ikke skulle forklare familie og venner, at det er fordi, jeg føler, Kristus er i mit hjerte, siger Mette Gramstrup, sognepræst i Kristkirken i København.

Er du overrasket over, at der på sådan en dag dukker 24 voksne op, som gerne vil døbes?

- Jeg er rørt!

Har fundet troen som voksen

Line Bødker kommer ikke fra et hjem, hvor tro og kirkens hellige rum var dominerende. Hun er begyndt at komme fast i kirke som voksen, og derfor vil hun nu døbes.

- Det giver mig en mental ro at være her. Jeg kan godt lide at komme ind i kirkensøndag og være med til det ritual, der er omkring højmessen. Når jeg går herfra, så føler jeg mig mentalt fyldt op og klar til en ny uge, siger hun til TV 2 Lorry.

Det er Mette Weissfeld, sognepræst i Sundby Kirke, som skal døbe Line Bødker. Hun er ikke overrasket over, at mange voksne vil døbes.

- Jeg tror faktisk der er en del voksne, der går rundt og har et ønske om at blive døbt, men de har måske ikke haft en familie, som har facilitetet det. Og de går og mangler en anledning, siger hun.

Voksen dåb hitter

quote Jeg tror, det bliver rørende for mig at lige som træde ind i det her, som jeg lige som allerede er i men ikke er rigtig medlem af.

Line Bødker, folkeskolelærer

I Københavns Stift, som dækker over København, Frederiksberg, Tårnby, Dragør og Bornholm, var der i 2012 201 personer over 18 år, der blev døbt. Sidste år var antallet steget til 277.

Og på mange måder er det en forløsning for dem, som tager skridtet som voksne:

. Altså, jeg oplever, at det er en ekstrem personlig ting for dem. det er kæmpe, når de kommer. Og de er meget, meget rørte, når de bliver døbt, siger Mette Weissfeld, præst i Sundby Kirke.

For Line Bødker bliver også det et rørende øjeblik, når hun endelig bliver en del af Folkekirkens fællesskab.

- Jeg tror, det bliver rørende for mig at lige som træde ind i det her, som jeg lige som allerede er i men ikke er rigtig medlem af, siger hun.

Og det er ikke kun fællesskabet, som tiltrækker. Det er i dén grad troen, som er blevet så stærk, at hun nu vil døbes.

- Nej, så ville jeg have valgt en anden måde. Så kunne jeg have valgt at melde mig ind i en yogaklub eller noget andet, siger Line Bødker til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere