Lykke Friis stopper som prorektor på Københavns Universitet

Lykke Friis har belsuttet ikke at forlænge sin ansættelse som prorektor på Københavns Universitet efter ni år.

Foto: Betina Garcia - Ritzau Scanpix

Lykke Friis siger fra den 1. august farvel til Københavns Universitet, hvor hun har været prorektor i ni år.

Med ordene: "Det har altid været min filosofi, at man ikke skal gro fast, men turde at give slip", fortæller hun på Facebook, at hun har valgt ikke at forlænge sin kontrakt på universitetet. 

Hvad, hun i stedet skal spendere sin tid på, er endnu uvist, men selv forestiller hun sig, at hun får masser at rive i: 

"Selvfølgelig vil formidling og forfatterskab om Europa og Tyskland fortsat fylde én del, sammen med bestyrelsesarbejde, Kræftens Bekæmpelse, Det Udenrigspolitiske Selskab og European Council on Foreign Affairs",  skriver hun på Facebook. 

Læs også Universitet strammer optagelse: Først karakterkrav - så prøve

Ni år med en afstikker

Lykke Friis blev prorektor på Københavns Universitet i 2006, men havde en afstikker som politiker, hvor hun blandt andet var minister for ligestilling. I 2013 vendte hun tilbage til KU, hvor hun har været siden.

Som prorektor har Lykke Friis haft ansvaret for de tværgående aspekter af uddannelsesområdet og været leder af KU’s Uddannelsesstrategiske Råd.

- Tak til rektor Hemmingsen for at ansætte og ikke mindst genansætte mig efter mine fire år i politik, og tak til rektor Wegener for godt samarbejde og tilbuddet om at blive. Tak til alle kolleger, medarbejdere og ikke mindst de studerende for at flytte KU. Og sikke en rejse det har været med f.eks. studiemiljøsatsning, mere feedback i uddannelserne..., skriver hun på Facebook. 

Læs også Lykke Friis begejstret for FCK’s kvinde-planer: Kom ind i kampen!

Også Københavns Universitet kommer til at savne hende. I et Facebook-opslag har universitetet delt et billede, hvor Lykke Friis helt gør klar til et ordentligt kram til en studerende:

Lykke Friis takker af med følgende ord: 

"Pas godt på KU, og husk: ”Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik