Lukningstruet børneteater ånder lettet op

Det tidligere lukningstruede børneteater Anemonen kan nu ånde lettet op. Teatret har nemlig fået en tiltrængt økonomisk håndsrækning fra kommunen.

Som en del af København Kommunes budget for 2019, har kommunen øremærket en million kroner til børneteatret Anemonen. En tiltrængt håndsrækning, mener teaterchef Sidsel Ramdal. Foto: Børneteatret Anemonen

Fremtiden ser lysere ud for det velbesøgte Børneteater Anemonen i København. 

Børneteatret frygtede tidligere at måtte lukke for forestillinger i det nye år, på grund af økonomiske vanskeligheder. 

Læs også Københavns måske mest besøgte børneteater er lukningstruet

Men nu har Anemonen fået hjælp fra Københavns Kommune, der har øremærket en million kroner i kommunens budget for 2019, til teatrets drift og udvikling.

- Vi er rigtig glade for den håndsrækning fra kommunen, og for at mærke den politiske opbakning. Især fra de Rakidale, der har båret vores sag ind som et budgetønske med fokus på børn og unge, skriver Sidsel Ramdal, teaterchef i Anemonen til TV2 Lorry. 

1 million til børneteatrets nye visioner

Ifølge teaterchefen er midlerne en afgørende trædesten for, at teatret kan komme videre og fortsætte den positive udvikling, de har sat i gang. 

Teatret har nemlig for nyligt skabt nye visioner og mål for huset, der i fremtiden vil satse på at blive en åbent scenekunsthus med en masse aktiviteter, hvor teatrets gæster i højere grad kan komme og blive en del af scenekunsten. 

Og for at realisere det, søgte teatret økonomisk støtte fra både Statens Kunstfond og Københavns Kultur- og fritidsudvalg.  

- En million kroner er naturligvis blot en del af vores samlede tilskudsbehov, men det er hvad vi har søgt om, og vi har fået det hele, fortæller Sidsel Ramdal. 

- Det giver os luft og er et vigtigt signal, vi kan bygge videre på, så vi kan være med til at sikre, at alle børn og unge får en nærværende scenekunsterisk oplevelse, fortæller teaterchefen til TV 2 Lorry.

Læs også Politiker vil redde lukningstruet børneteater

Gennem et samarbejde med forskellige skoler og institutioner i hovedstaden,  ønsker børneteatret at kunne tilbyde alle børn uanset baggrund og forudsætninger, en tur i teatret. 

Noget der er rigtig vigtigt i en by i vækst, hvor der hele tiden kommer flere børnefamilier til, mener teaterchef Sidsel Ramdal. 

- Vi drømmer om at kunne fortsætte udviklingen og forventer at den her håndsrækning fra kommunen kan være det signal, der skal til for at åbne op for flere midler fra fonde - og ikke mindst fra Statens Kunstfond, hvor vi lige nu venter spændt på projektstøtte til nye kunstneriske visioner og projekter, skriver Sidsel Ramdal i en mail til TV 2 Lorry. 

Læs også Børnefamilier valfarter til nye byområder: Nu mangler skolerne plads

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?