Lufthavnens sikkerhedspersonale vil have skudsikre veste

Tirsdagens blodige terrorangreb i Bruxelles viste endnu engang, at lufthavne er et udsat terrormål. Derfor vil de op mod 1000 sikkerhedsfolk i Københavns Lufthavn nu have skudsikre veste.

Sikkerheden i Københavns Lufthavn bør forbedres. Det mener Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening, VSL, dagen efter det voldsomme terrorangreb i Bruxelles.

Læs også: Ansatte i Københavns Lufthavn vil have møde om sikkerheden

Helt konkret vil fagforeningen opgradere sikkeheden ved at  udlevere skudsikre veste til de omkring 1000 civile sikkerhedsmedarbejdere, der arbejder i Københavns Lufthavn.

- Det, der bekymrer dem mest, er selvfølgelig egen sikkerhed. Deres arbejde er at holde styr på sikkerheden for alle andre, men hvad gør de for at sikre dem selv? Det er en bekymring. Og jeg ved, der har været et ønske fra flere om at få skudsikre veste, siger Ulla Thygesen, faglig sekretær i VSL, til Avisen.dk.

Det er ikke første gang ønsket om skudsikre veste kommer op. Ifølge Ulla Thygesen er lufthavnens ledelse også før angrebene i Bruxelles tidligere blevet orienteret om sikkerhedspersonalets ønsker, der i lyset af gårsdagens angreb er blevet endnu mere aktuelt. 

De ansatte i lufthavnen taler i dag åbent om, at det ikke længere er et spørgsmål, om det sker, men hvornår det sker, fortæller Ulla Thygesen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere