Lufthavn om sexchikane: kontakt os

Flere kvinder står nu frem og fortæller at de også har følt sig udsat for sexchikane i Købehavns Lufthavne. Sikkerhedschefen opfodrer alle til at kontakte ham.

- Det er dybt beklageligt. Vi tager denne type sager meget alvorligt og vil gerne opfordre alle, der måtte have følt sig krænket til at kontakte os," siger sikkerhedschef i Københavns Lufthavn Johnnie Müller i en pressemeddelelse.

I går kom det fra at også TV 2-værten Michèle Bellaiche har følt sig krænget i sikkerhedstjekket i Københavns Lufthavne. Og hun er ikke den eneste.

- Vi vil gøre alt for at følge op på de sager, der måtte komme. Og ingen skal være i tvivl om, at Købehavns Lufthavn ser på sagerne med stor alvor," understreger Johnnie Müller.

Han opfordrer alle til at skrive og uddybe deres oplevelser, såfremt de har følt sig udsat for sexchikane og utilstedelig krænkelse.

Sikkerhedschefen understreger at godt 13 millioner passagerer går igennem sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn hvert år og at størstedelen er tilfredse. Lufthavnen er i øvrigt blevet kåret som verdens bedste i sikkerhedskontrollen to gange inden for de seneste tre år.

Ny teknologi tager over

Men 1. september er det slut med at blive manuelt visiteret som passager i Københavns Lufthavn, lufthavnen overgår nemlig til ny teknologi.

- Men uagtet ny teknologi, så accepterer vi ikke sexchikane, siger Johnnie Müller.

Hvis man har følt sig krænket, kan man kontakte Securitys ledelse på security@cph.dk.