LTF-leder utilfreds med politiet: De følger efter mig

Shuaib Khan, der er bandeleder i Loyal To Familia, er ikke tilfreds med politiet, som han mener systematisk chikanerer ham.

Shuaib Khan, der er selvudråbt præsident for banden Loyal To Familia, blev i slutningen af okotober løsladt efter en dom på tre måneders fængsel for trusler mod en politibetjent. Siden har Københavns Politi fulgt bandelederen på tæt hold.

quote Hvis han går ind i en butik, følger de efter eller venter ude foran. Hvis han forsvinder fra dem, spørger de folk, hvor han er, som om han var efterlyst.

Michael Juul Eriksen, advokat for Shuaib Khan

Men ifølge Shuaib Khan selv, så er det sket på en måde, som efter hans opfattelse er systematisk chikane. Det skriver Ekstra Bladet.

- Det som han fortæller mig er, at han bliver fulgt konstant på meget, meget tæt hold. De (politiet red.) går lige ved siden af ham uanset hvor han færdes. Hvis han går ind i en butik, følger de efter eller venter ude foran. Hvis han forsvinder fra dem, spørger de folk, hvor han er, som om han var efterlyst, siger Michael Juul Eriksen, der er advokat for bandelederen, til Ekstra Bladet.

Michael Juul Eriksen fortæller til Ekstra Bladet, at han ofte er i kontakt med Shuaib Khan, som ikke selv ønsker at kommentere sagen. Men bandelederen beretter til sin advokat om den ene episode efter den anden, hvorfor de nu har valgt at klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, samt bedt Københavns Politi om en redegørelse.

Overvåges 24 timer i døgnet

Ifølge forsvarsadvokaten bliver LTF-lederen overvåget 24 timer i døgnet. Samtidig tager politiet billeder af de folk, som taler med bandelederen.

Shuaib Khan er præsident for LTF, så har han ikke gjort sig fortjent til politiets opmærksomhed?

- Den position han har i LTF, har han haft i de sidste fire-fem år, og der har man ikke gjort noget tilsvarende. Og det gør man heller ikke med andre personer i det miljø. Det er først efter den store presseomtale af ham og den politiske interesse, hvor man fra politisk side har udtalt, at man ikke kan lide ham, siger Michael Juul Eriksen.

En konsekvens af politiske indblanding

Michael Juul Eriksen henviser til retssagen, som fik stor politisk bevågenhed, hvor Shuaib Khan var tiltalt for trusler mod en politibetjent. Retten fandt bandelederen skyldig i trusler mod betjenten, men fandt, at det ville være i direkte strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise Shuaib Khan fra landet. Den afgørelse er nu blevet anket til Landsretten.

quote Det her med at gå op og ned ad en person i det øjeblik han er i det offentlige rum, mener jeg ikke er noget, der hører hjemme i Danmark.

Michael Juul Eriksen, advokat for Shuaib Khan

Forsvarsadvokaten udtaler også, at politiets massive fokus på Shuaib Khan er en konskvens af den politiske indblanding.

- Jeg håber, der er nogen, som kigger på, om det er lovligt at behandle en person på den måde. Hvis man mener, der skal efterforskes, må man bruge de skridt, man har. Det her med at gå op og ned ad en person i det øjeblik han er i det offentlige rum, mener jeg ikke er noget, der hører hjemme i Danmark, siger Michael Juul Eriksen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

knivstikkeri i albertslund

Mand mister livet efter knivstik under nabostrid

Retten på Frederiksberg

23-årig snød ældre for millioner - nu har han fået sin straf

20210126-153300-L-1920x1280we

playBrandvæsen kommer med advarsel efter flere alvorlige brande

hvidovre

43-årig mand savnes efter sejltur ud for Hvidovre

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere