Lovbrud langs Øresundskysten

Det er svært at gå på Øresundskysten. Danmarks Naturfredningsforening vil have Hørsholms Kommune ind i kampen.

- Nogle steder er det stort set næsten umuligt at gå på Rungsted Strand. Du skal kravle hen over store sten og badebroer, der står i en meters højde på tværs af stranden.

Sådan lyder det fra Peter Skat Nielsen, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm.

Han er utilfreds med tilgængeligheden på Rungsted Strand og vil have Hørsholm Kommune til at gøre noget, så grundejere ved stranden fjerner de forhindringer, de har skabt.

Ifølge naturbeskyttelsesloven må alle nemlig færdes på strandbredden.

- Jeg tror slet ikke, folk er klar over, at de må gå der. Når man kommer derned, får man ikke indtrykket af, at man må gå der, siger Peter Skat Nielsen til TV 2 Lorry.

Han påpeger, at badebroer, der krydser hen over stranden, klart er i strid med loven.

Danmarks Naturfredningsforening skal dog ikke have alt for høje forhåbninger til, at Hørsholm Kommune vil slå hårdt ned mod grundejerne.

- Vi kæmper nogle af de sager, hvor det er for groft, men det er svært at gå ind og retsforfølge, fordi vi ikke har ressourcer til at reagere hver gang, der er nogen, der gør det mindste. Det er selvjustitsen, der skal i spil, siger Morten Slotved, borgmester i Hørsholm Kommune (Kons.), til Frederiksborg Amts Avis.

Den svære færd langs kysterne er ikke kun begrænset til Øresundskysten.

- Det er svært at færdes langs private grunde ved kysten, og det er en stor problemstilling i Danmark. Folk, der bor tæt ud til vandet, ønsker ikke, at folk går på deres grund, og det skaber en modsætning i interesserne blandt dem, der bor i første række, og de øvrige borgere i kommunen, siger Per Sørensen, teknisk chef i Kystdirektoratet, til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik