Lov baner vej for 800 containerboliger til sultne studerende

Overborgmesteren vil udnytte en ny lov til at bygge 800 nye containerboliger til bolighungrende studerende. De skal ligge på øde byggegrunde.

UNGDOMSBOLIGER I KØBENHAVN

Øde og tomme byggegrunde på Nordhavn, Godsbaneterrænet, Refshaleøen og Kløverparken kan om kort tid vrimle med unge mennesker.

En ny lov, som Folketinget snart vedtager, giver nemlig Københavns Kommune mulighed for at opføre 800 midlertidige containerboliger i op til 10 år på grunde, der er planlagt byggeri på flere år frem i tiden.

I 2016 manglede der 9.500 studieboliger i byen. Så de 800 ekstra containerboliger er tiltrængte i en by, der bare vokser og vokser. 

- København vokser med 1.000 borgere om måneden. En del af dem er studerende, der gerne vil bo i byen omgivet af andre unge. Det giver vi dem nu en helt unik mulighed for ved at udnytte den nye lov maksimalt, siger overborgmester Frank Jensen.

Der er lige nu ved at blive bygget 6.000 ungdomsboliger i København.

Huslejen vil ligge i omegnen af 3.800 til 5.000 kr. for 25 kvadratmeters containerbolig. 

De første boliger skulle kunne være klar i slutningen af dette år eller begyndelsen af næste, skriver overborgmesteren i en pressemeddelelse.

Borgerrepræsentationen skal i næste uge tage stilling til, om man skal benytte den nye lovs muligheder fuld ud.

Flere firmaer har nytænkt containerboligerne. Arkitekten Bjarke Ingels har lavet flydende containere som forslag til nye studieboliger:

Arkitekten Bjarke Ingels har lavet flydende containere som forslag til nye studieboliger.