Lønkaos har ramt over 5.000 ansatte i København

Flytning af vagtplaner og lønberegning i hjemmeplejen og på plejehjem til et nyt it-system er gået helt galt.

For de fleste er det slemt, hvis der mangler et par tusinde kroner på lønsedlen en enkelt måned. Men for omkring 5.500 ansatte i Københavns Kommunes hjemmepleje og på plejehjemmene har situationen i over et halvt år været, at de ikke har kunnet overskue deres månedlige lønsedler, som har været behæftet med myriader af fejl. Det skriver Politiken.

Formanden for fagorganisationen FOA's social- og sundhedsgruppe i hovedstaden, Palle Nielsen, kalder situationen "helt uoverskuelig". Han vurderer, at 7 ud af 10 af hans medlemmer ikke har fået den rigtige løn siden foråret. Hans FOA-afdeling har nu bedt hovedforbundet tage initiativ til, at kommunen bliver indklaget for overenskomstbrud.

"Medlemmernes og fagforeningens tålmodighed er sluppet op. Nu må kommunen erkende, at den ikke har levet op til sine overenskomstmæssige forpligtelser og har valgt at lægge hele lønsystemet drastisk om uden at teste det først," siger Palle Nielsen til Politiken.

Kaosset er opstået i forbindelse med overgangen fra et it-system til et andet. Københavns Kommune har udfaset et gammelt arbejdstids- og vagtplansystem fra Kommunedata (KMD) til fordel for et nyt. I forbindelse med KMD's konvertering fra det gamle system til det nye er der sket forkert udbetaling af tillæg samt afspadseringstimer. Det forklarer direktør for Koncernservice i Københavns Kommune Kasper Schmidt. Han skønner, at over 5.000 ansatte er berørt og beklager situationen. Om kommunen vil rejse økonomisk krav mod KMD på grund af de mange fejl, er endnu ikke afgjort.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere