Lomme- og tricktyverier i København eksploderet på et år

Antallet af lomme- og tricktyverier i København er eksploderet siden samme periode sidste år. Op mod en tredjedel flere har oplevet de trælse tyverier.

Du kender ham - ellers har du garanteret hørt om ham. Lommetyven.

Og har du holdt til i hovedstadsområdet det seneste år, er der større sandsynlighed for, at du har stiftet det triste bekendskab, viser nye tal fra Rigspolitiet.

Antallet af lomme- og tricktyverier i København er nemlig eksploderet det seneste år. Alene i år har politiet modtaget hele 22.417 anmeldelser vedrørende tyverier af personlige ejendele i det offentlige rum. Det er i alt 5.398 anmeldelser mere end sidste år, hvor tallet var 17.019.

Loading...

Loading...

Politiet har altså haft mere travlt en vanligt med trick- og lommetyverier i 2016. Tallene fra Rigspolitiet viser nemlig, at antallet af tyverier af personlige ejendele i det offentlige rum steget med næsten en tredjedel.

De mange tyverier er opgjort i Rigspolitiets statistik som tyveri fra restaurationslivet, tricktyveri på gadeplan, lommetyverier og tyverier af tasker eller bagage.

Loading...

Loading...

Ifølge politidirektør hos Københavns Politi, Thorkild Fogde, er en af grundene til den store stigning i tyverier, at turistsæsonen i København har været god.

- Vi har haft en rigtig god turistsæson i 2016 i København. Men med en god turistsæson følger desværre også en god tyverisæson, så vi har haft rekordmange tyverier, siger politidirektøren til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere