Løkke kondolerer efter vandscooter-ulykke

Statsminister Lars Løkke Rasmussen beklager ulykken, der førte til, at to amerikanske kvinder mistede livet lørdag.

00:17

Her ser du statsministeren og Jim Mattis til et pressemøde tirsdag.

Den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, er i disse dage på besøg i Danmark.

Tirsdag mødte han Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, kun få dage efter to amerikanske kvinder blev dræbt i Københavns Havn i en vandscooter-ulykke.

Selvom der skulle diskuteres forsvarspolitik, blev der plads til, at Lars Løkke Rasmussen kondolerede Jim Mattis for tabet af to af hans medborgere.

- Dette møde finder sted få dage efter to af dine borgere tragisk mistede livet i en bådulykke i Københavns Havn. Så jeg beder dig tage imod mine kondolencer, sagde han ved mødet. 

Læs også Tanja tidligere ramt af vandscooter: "Han så os først en meter før"

Vandscooter-ulykken

De to kvinder mistede livet lørdag, da en en person på en vandscooter ramte deres udlejningsbåd ved Langebro i København.

Otte personer i alderen 22-31 år blev efterfølgende anholdt i Brøndby Havn og blev søndag fremstillet i grundlovsforhør.

En 24-årig mand er sigtet for uagtsomt manddrab under skærpede omstændigheder og for desuden bagefter at være flygtet fra gerningsstedet. Han blev som den eneste varetægtsfængslet frem til den 1. juni.

Læs også Dansk Folkeparti vil forbyde vandscootere efter ulykke

Et besøg med gevinst

Forsvarsministerens besøg var af den mere alvorlige slags. Tirsdag eftermiddag udtalte den danske forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen, Venstre, at Danmark godt kan finde på at øge antallet af danske soldater i Afghanistan.

- Vi er åbne overfor at øge antallet af vores styrker i Afghanistan, hvis det er nødvendigt, men vi har ikke taget beslutningen endnu, siger Claus Hjort Frederiksen på pressemødet.

- Men jeg kan sige, at vi generelt er positive over for at øge vores tilstedeværelse i Afghanistan.

Læs også Bådklub vil blokere vandscooter-smuthul: "Det er dræbermaskiner"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik