Lettet Cornelius jubler over begyndende målstime i FCK

Andreas Cornelius glæder sig over, at han så hurtigt er tilbage som en afgørende spiller for FC København.

Angriberen Andreas Cornelius er ikke bare tilbage på banen efter sit alvorlige ankelbrud i foråret. Han er tilbage som målscorer og en afgørende spiller for FC København.

Søndag udlignede han til 1-1 i sejren på 4-2 over AaB. Onsdag aften fulgte han op med det sidste mål i 3-0-triumfen over Randers. Det fejrede han ved at smide trøjen i ren forløsning.

- Jeg var bare rigtig glad for at score igen. Det har været nogle lange, kedelige måneder uden fodbold, og jeg har bare håbet på at komme tilbage til det her.

- Jeg har været i tvivl om, hvilket niveau jeg ville komme tilbage på. Og måske ville det tage længere tid at komme helt tilbage. Så det føles rigtig godt at have scoret to mål og allerede være afgørende for holdet, siger Andreas Cornelius.

Trods scoringen mod AaB måtte han tage plads på bænken fra starten af opgøret mod Randers.

Tre kampe inden for otte dage er muligvis for meget på dette stadie. Selv er Cornelius bevidst om at dosere korrekt i forhold til kroppen.

- Jeg er meget opmærksom på ikke at gøre noget dårligt for kroppen. Jeg kender min krop bedre nu og ved hvornår, jeg skal holde pause, siger Cornelius.

Han blev skiftet ind efter 69 minutter. Fem minutter senere pandede han bolden i kassen til 3-0. En sejr der måske var en tand for stor ifølge anfører Thomas Delaney.

- Resultatet er super, men afspejler måske ikke lige spillet. Vi var under niveau i forhold til kampen mod AaB i søndags, men det er denne slags sejre, vi har savnet. Vi var effektive.

- Det betyder også meget at holde nullet. Det er et delmål i sig selv. Vi var gode til det i sidste sæson, men har ikke været gode til det i denne sæson. Derfor er det vigtigt, siger Delaney.

Med sejren over Randers avancerer FCK til andenpladsen i Superligaen - tre point efter FC Midtjylland. På søndag venter en ny hjemmekamp, når Hobro gæster Telia Parken.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere