Lesbisk forfatter vinder De Gyldne Laurbær for ærlig selvbiografi

Leonora Christina Skov får De Gyldne Laurbær for den selvbiografiske roman "Den, der lever stille".

Forfatteren Leonora Christina Skov har torsdag fået litteraturprisen De Gyldne Laurbær.

Modtageren af æresprisen bliver udvalgt af alle de danske boghandlere – herunder også internetboghandlere.

Mere end halvdelen af stemmerne gik til Leonora Christina Skov, som senest har udgivet den meget roste roman "Den, der lever stille". Den udkom i januar 2018.

Den selvbiografiske roman er Skovs store, litterære gennembrud, og hun har tidligere udtalt til TV 2 Lorry, at hun skrev bogen for at få folk til at overveje, hvordan de ville reagere, hvis de fik et barn, der var homo.

Gør ikke som mine forældre

- Hvis de ville reagere, som mine forældre gjorde - så skal man lade være, for det kan man ikke byde et barn, sagde hun tilbage i september sidste år.

 - Og hvis man får et barn som er homo, og tænker: Måske får barnet nu et sværere liv, så vil jeg bare sige: Man skal ikke lade sit barns svære liv starte med én selv, tilføjede hun.

Herunder kan du se, da Leonora Christina Skov medvirkede i Lorry-serien "Den perfekte fridag".

 

Siden bogen udkom, har hun holdt hundredvis af foredrag og signeret utallige bøger. Og det var netop, mens hun signerede bøger i boghandlerkæden Arnold Busck på Købmagergade i København, at hun blev overrasket med en laurbærkrans og en stor buket blomster.

Efter sin mors død besluttede Leonora Christina Skov, at det var tid til at fortælle sin livshistorie.

I romanen tager hun hul på historien om at vokse op i ensomhed som enebarn i et dysfunktionelt hjem i Helsinge i Nordsjælland.

Bogen handler om at frigøre sig fra sine forældre, hige efter deres kærlighed og anerkendelse, og om at springe ud som lesbisk. Noget, som forældrene tog fuldstændig afstand fra, og som betød, at hun ikke så dem i syv år.

Har modtaget flere priser

Men romanen er også en kærlighedsroman - om hendes forelskelse i og ægteskab med Anette, og den er også årsag til, at hun sidste år modtog prisen Årets Laks, der uddeles af LGBT Danmark samt Kulturprisen ved Danish Rainbow Awards.

42-årige Leonora Christina Skov er anmelder på Weekendavisen. Hun er et velkendt ansigt på kulturscenen og i samfundsdebatten, hvor hun er kendt for sine skarpe, markante meninger og rappe replikker - ligesom mange kender hende for vintagekjolerne, de røde sko og den matchende læbestift.

Leonora Christina Skov har tidligere skrevet "Hvor intet bryder vinden", "Førsteelskeren", "Silhuet af en synder", "Champagnepigen" og "Rygsvømmeren". Sidstnævnte var hendes debut i 2003.

Hendes bøger er udkommet i Norge, Spanien, Tyskland, Holland og Tjekkiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Tivoli fredagsrock

Tivoli udsætter Fredagsrock - lancerer nyt musikkoncept i stedet

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere