Lejlighederne stiger i pris for 30. måned i træk

Københavnere, som købte lejlighed sidste år, har nu i gennemsnit tjent en kvart million kroner i mursten.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i hovedstaden er nu knap 35.600 kroner. Foto: Mathias Løvgreen - Scanpix

Priserne på ejerlejligheder i København fortsætter himmelflugten.

Det skriver Berlingske Business i dag.

Faktisk koster en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvadratmeter nu over tre millioner kroner i hovedstaden, viser beregninger fra Realkredit Danmark og Boligsiden.dk.

Læs også Ny rapport: Metroens naboer kommer til at tjene kassen

Priserne er kun blevet højere i de seneste 30 måneder, og på trods af aftagende stigninger vil udviklingen fortsætte, mener Real Kredit Danmarks cheføkonom.

- Ser vi på de underliggende prisstigningstakter gennem det seneste års tid, er der ikke større tegn på yderligere opbremsning, siger Christian Hilligsøe Heinig.

De såkaldte "god skik-regler", hvor boligkøbere selv skal stille med fem procent af købssummen, har altså ikke sat en dæmper på prisudviklingen i København. 

Læs også Hurtigere salg: Jeg vil gerne bede om et sommerhus, tak!

Hvordan den nye kommende boligbeskatning lander politisk vil selvfølgelig få indflydelse på de fremtidige priser, men cheføkonomen er sikker på, at priserne ikke vil falde - kun muligvis stige i mindre hastighed. 

Regeringen har ellers beregnet, at reformen kan give anledning til, at priserne bliver presset fem til ti procent ned som følge af højere grundvurderinger - og dermed højere skat.

SKATTEREGLER

Man betaler både ejendomsværdiskat og grundskyld.

Ejendomsskat udgør1 procent af boligens samlede værdi.

Grundskylden er mellem 16 og 34 promille af grundens værdi.

Venstre og Konservative gennemførte i 2002 et skattestop på ejendomskatten, hvilket betyder, at skatten ikke er steget i femten år, selvom boligernes værdi er steget.

SKAT vurderer hvert andet år, hvor meget ejerboliger er værd - dermed også grundens værdi - men det kom frem i 2013, at der var lavet alvorlige fejl, så Folketinget besluttede, at arbejdet skulle sættes på standby. Der er derfor ikke lavet nye vurderinger siden 2011, selvom boligerne er steget i pris.

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik