Lejligheder revet væk: Folk lå i kø natten over

På Grønttorvet i Valby blev 56 nye andelsboliger i dag vist frem i et showroom. Samtlige af dem blev reserveret med det samme.

Siden i går eftermiddags havde ni par ligget i kø med telt og varmt tøj for at være blandt de første til at få en bolig, når showroomet til Tårnet i Iris Hus på Grønttorvet i Valby i dag åbnede.

quote Det har bestemt været det hele værd, at ligge herude siden fredag. Vi er endt op med at få to dejlige lejligheder til vores to piger, så det har været en rigtig god oplevelse. Det kan vi tænke tilbage på i mange år

Gitte Christensen, Andelsboligkøber

Andelsboliger i København er i ekstremt høj kurs, da der er ganske få udbudt til salg, og da priserne på ejerboliger er svære for unge af være med på, så er andelsboligerne det perfekte alternativ.

- Det har bestemt været det hele værd, at ligge herude siden fredag. Vi er endt op med at få to dejlige lejligheder til vores to piger, så det har været en rigtig god oplevelse. Det kan vi tænke tilbage på i mange år, siger Gitte Christensen.

I november var 300 mennesker mødt op til et lignende arrangement på Grønttorvet, hvor 92 andelsboliger var sat til salg - og også her blev alle 92 boliger revet væk. 

Også i dag var flere hundrede mennesker mødt op til arrangementet, der varede fra kl. 10-17, men i løbet af meget kort tid kunne FB-gruppen, der står bag byggeprojektet, melde om, at samtlige lejemål var blevet reserveret af de mange interesserede købere.

Ændringer på andelsboligmarkedet

Andelsboligmarkedet har gennem tiden været genstand for heftig kritik, og flere gange er markedet for andelsboliger blevet erklæret død, men nu rives andelsboligerne ned fra hylderne.

quote Det bliver et fantastisk område, vi bygger herude, og andelsboliger er en fantastisk boligform, der giver mulighed for en ny købergruppe på boligmarkedet, der ellers ikke har råd til en ejerbolig.

Hans-Bo Hyldig, Adm. Direktør, FB-Gruppen

- Interessen for det her projekt har været helt overvældende. Vi har haft meget stor søgning allerede inden dagens arrangement. Det bliver et fantastisk område, vi bygger herude, og andelsboliger er en fantastisk boligform, der giver mulighed for en ny købergruppe på boligmarkedet, der ellers ikke har råd til en ejerbolig, siger Hans-Bo Hyldig, der er administrerende direktør i FB-Gruppen

I november 2017 blev der lavet en politisk aftale om andelsboligfinansiering, som har betydning både ift. omdannelse af eksisterende ejendomme men også ift. nybyggeri.

Her håber FB Gruppen at udmøntningen i form af et konkret lovforeslag vil foregå på sådan måde, så andelsboliger fortsat kan være en mulig boligform for både unge og ældre uanset boligindkomst.

Fakta om Grønttorvet:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere