Lej ud med Airbnb: Tjen nok til en ødegård

Familien Kristensen-Jensen har sat Airbnb-udlejning i system. De bruger pengene på ødegården i Sverige. Og betaler af på lånet.

I foråret gik turen til Sverige hver weekend. Alt sammen financieret af udlejning via Airbnb af familien Kristensen-Jensens hus i Valby.

I Politiken mandag fortæller familien, at de udlejer deres hus 57 nætter over 13 omgange og tjener 49.000 kroner på det.

- Vi gør det primært for at få nogle ekstra penge. Det gør, at vi kan tage til Sverige mange flere gange, uden at vi kan mærke det økonomisk, siger Lise Gert Kristensen.

-Ja, så kan vi betale lidt af på lånet og udgifterne ved at tage derop. Det koster jo penge at krydse broen, og så bruger vi nok også lidt ekstra, når vi er der, siger Martin Bjerge Jensen.

I foråret gik turen til Sverige hver weekend, men siden da er interessen på Airbnb stilnet en smule af, så det nu er cirka hver tredje weekend.

Betaler skat

Flere og flere danskere udlejer deres bolig, sommerhus og bil. Mere end en halv million danskere bruger deleøkonomi, viser en ny undersøgelse foretaget af revisionsfirmaet Deloitte.

Familien i Valby har nu tjent så mange penge på udlejning, at de skal til at betale skat af fortjenesten.

Airbnb skal indberette automatisk i fremtiden

Undersøgelsen fra Deloitte viser, at kun lidt over halvdelen af den halve million mennesker, som udlejer f.eks. deres bolig, der opgiver deres lejeindtægter til Skat.

quote Vi er principfaste med at få betalt vores skat. Ellers er det skattefusk

Martin Bjerge Jensen, Valby

 Familien i Valby tilhører den lovlydige gruppe.

- Vi er principfaste med at få betalt vores skat. Ellers er det skattefusk, siger Martin Bjerge Jensen.

Let at finde ud af

Hvor meget af lejeindtægten der skal betales til Skat, afhænger af, hvad man bor i, og om man selv ejer det eller lejer det. Familien i Valby kan tjene 39.900 kroner via Airbnb skattefrit, og alt, hvad de tjener derudover, skal de indberette og betale skat af. Martin har altså indberettet omkring 10.000 til Skat på årsopgørelsen og på forskudsopgørelsen.

Familien har ikke noget problem med at aflevere en del af lejeindtægten til skattevæsenet, men er mindre ivrige efter at leje ud resten af året, når de nu ikke kan beholde alle pengene selv. De sætter lejen højt for at sænke andelen af henvendelser.

10.000 ekstra at leje ud for

For at få flere til at betale skat af de indtægter, Airbnb-brugere og andre får ved at udleje private hjem eller ting i perioder, lægger regeringen i sin 2025-plan op til at smide 10.000 kroner oven i det beløb, man kan tjene skattefrit. Dog mod at Airbnb og andre  portaler fra nu indberetter lejeindtægterne til skattemyndighederne.

Parret har tænkt sig at leje ud på samme niveau næste år. De ved der er mange udlejninger i foråret og færre i efteråret. Og hvad de kan tjene.

- Det er helt sikkert noget vi vil fortsætte med, siger Lise Gert Kristensen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere