Legendarisk københavnsk jazzklub genopstår i nye rammer

København er en af verdens førende jazzbyer. Nu får den internationalt anerkendte jazzklub The Standard Jazz Club både nyt navn og ny adresse.

København er et epicenter, når det gælder jazz.

Hovedstaden har verdens største jazzfestival, og Danmark har sågar rekorden, når det gælder flest antal jazzalbums per indbygger.

quote Med tiden har København indtaget en fremtrædende position i den internationale<br />jazzverden

Niels Lan Doky, musikchef, Niels Lan Doky International Jazz Collective.

I dag føjes endnu et kapitel til jazz-historiebøgerne, når den internationalt anerkendte jazzklub The Standard Jazz Club får nye og faste rammer i København.

I forbindelse med flytningen ændrer The Standard samtidig navn til Niels Lan Doky International Jazz Collective.

De seneste fire år har klubben holdt til i Havnegade, men for fremtiden skal man til Vester Voldgade, hvis man skal besøge det nye Niels Lan Doky International Jazz Collective.

Gammel Jazzklub i nye klæder

Her får jazzklubben flotte og intime lokaler i det nyåbnede Hotel Danmark, og jazzpianist og musikchef Niels Lan Doky håber, at de nye rammer kan trække endnu flere besøgende ind i jazzens verden.

- Siden slutningen af 1950’erne er en lang række af jazzens store koryfæer strømmet til København for at bosætte sig. Og endnu flere er kommet på hyppige gæstespil og har typisk boet hos Brøchner Hotels, mens de har været her, siger Niels Lan Doky og fortsætter:

quote Med Hotel Danmark får vi nu en ny og suveræn scene, hvor vi kan sikre byen jazz i verdensklasse seks dage om ugen hele året rundt

Niels Lan Doky, musikchef, Niels Lan Doky International Jazz Collective.

- Med tiden har København indtaget en fremtrædende position i den internationale jazzverden. Ikke mindst med den årlige Copenhagen Jazz Festival, der er verdens største af sin slags. Og med Hotel Danmark får vi nu en ny og suveræn scene, hvor vi kan sikre byen jazz i verdensklasse seks dage om ugen hele året rundt.

Boutique hotelkæde lægger lokaler til

Bag Hotel Danmark står Brøchner Hotels, der er en ekspanderende hotelkæde. Hotel Danmark åbnede den 8. juni i år, og ifølge musikchefen Niels Lan Doky er netop hoteller vigtige for udviklingen og projekteringen af dansk jazz.

- Brøchner Hotels har altid haft en tæt relation til jazzmiljøet, og deres hoteller har en helt særlig stemning. Der er en naturlig synergi mellem Niels Lan Doky International Jazz Collective og Brøchner Hotels, og vi glæder os enormt meget til at skabe unikke jazzoplevelser på Hotel Danmark, siger musikchefen.

quote Vi arbejder konsekvent på at give vores besøgende unikke stemningsoplevelser i international klasse, og der findes næppe noget mere stemningsgivende end god jazz.

Karim Nielsen, direktør, Brøchner Hotels

Han bakkes op af Karim Nielsen, der er direktør for Brøchner Hotels.

- Vi arbejder konsekvent på at give vores besøgende unikke stemningsoplevelser i international klasse, og der findes næppe noget mere stemningsgivende end god jazz. På den måde kan Hotel Danmark og Niels Lan Doky International Jazz Collective se sig selv i hinanden, og vi er ikke i tvivl om, at det bliver et godt match, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere