Legendarisk københavnsk jazzklub genopstår i nye rammer

København er en af verdens førende jazzbyer. Nu får den internationalt anerkendte jazzklub The Standard Jazz Club både nyt navn og ny adresse.

The Standard Jazz Club - her i Havnegade Foto: Torben Christensen / Scanpix

København er et epicenter, når det gælder jazz.

Hovedstaden har verdens største jazzfestival, og Danmark har sågar rekorden, når det gælder flest antal jazzalbums per indbygger.

Med tiden har København indtaget en fremtrædende position i den internationale
jazzverden

Niels Lan Doky, musikchef, Niels Lan Doky International Jazz Collective.

I dag føjes endnu et kapitel til jazz-historiebøgerne, når den internationalt anerkendte jazzklub The Standard Jazz Club får nye og faste rammer i København.

I forbindelse med flytningen ændrer The Standard samtidig navn til Niels Lan Doky International Jazz Collective.

De seneste fire år har klubben holdt til i Havnegade, men for fremtiden skal man til Vester Voldgade, hvis man skal besøge det nye Niels Lan Doky International Jazz Collective.

Gammel Jazzklub i nye klæder

Her får jazzklubben flotte og intime lokaler i det nyåbnede Hotel Danmark, og jazzpianist og musikchef Niels Lan Doky håber, at de nye rammer kan trække endnu flere besøgende ind i jazzens verden.

- Siden slutningen af 1950’erne er en lang række af jazzens store koryfæer strømmet til København for at bosætte sig. Og endnu flere er kommet på hyppige gæstespil og har typisk boet hos Brøchner Hotels, mens de har været her, siger Niels Lan Doky og fortsætter:

Med Hotel Danmark får vi nu en ny og suveræn scene, hvor vi kan sikre byen jazz i verdensklasse seks dage om ugen hele året rundt

Niels Lan Doky, musikchef, Niels Lan Doky International Jazz Collective.

- Med tiden har København indtaget en fremtrædende position i den internationale jazzverden. Ikke mindst med den årlige Copenhagen Jazz Festival, der er verdens største af sin slags. Og med Hotel Danmark får vi nu en ny og suveræn scene, hvor vi kan sikre byen jazz i verdensklasse seks dage om ugen hele året rundt.

Boutique hotelkæde lægger lokaler til

Bag Hotel Danmark står Brøchner Hotels, der er en ekspanderende hotelkæde. Hotel Danmark åbnede den 8. juni i år, og ifølge musikchefen Niels Lan Doky er netop hoteller vigtige for udviklingen og projekteringen af dansk jazz.

- Brøchner Hotels har altid haft en tæt relation til jazzmiljøet, og deres hoteller har en helt særlig stemning. Der er en naturlig synergi mellem Niels Lan Doky International Jazz Collective og Brøchner Hotels, og vi glæder os enormt meget til at skabe unikke jazzoplevelser på Hotel Danmark, siger musikchefen.

Vi arbejder konsekvent på at give vores besøgende unikke stemningsoplevelser i international klasse, og der findes næppe noget mere stemningsgivende end god jazz.

Karim Nielsen, direktør, Brøchner Hotels

Han bakkes op af Karim Nielsen, der er direktør for Brøchner Hotels.

- Vi arbejder konsekvent på at give vores besøgende unikke stemningsoplevelser i international klasse, og der findes næppe noget mere stemningsgivende end god jazz. På den måde kan Hotel Danmark og Niels Lan Doky International Jazz Collective se sig selv i hinanden, og vi er ikke i tvivl om, at det bliver et godt match, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?