Leder på Carolineskolen: Vi ændrer ikke vores dagligdag

På Carolineskolen fortsætter skolegangen som normalt, selv om der ifølge politiet har været planlagt angreb.

 En 16-årig pige og en 24-årig tidligere syrienkriger er blevet sigtet for at planlægge et angreb mod Carolineskolen, der er en jødisk skole i København.

Læs også: Jødisk privatskole i København udtænkt som terrormål

Men på Carolineskolen fortsætter hverdagen som normalt, siger skolens leder, Jan Hansen.

- Det er da aldrig rart, at vores skole bliver nævnt i sådan en sammenhæng, men vi er heller ikke overraskede over at blive nævnt i sådan en sammenhæng - desværre.

- Vi fortsætter som vi plejer. Vi har almindelig skoledag i dag, og det har vi også i morgen. Vi har ikke tænkt os at ændre på vores dagligdag. Vi taler med børnene om det på en ikke-dramatiserende måde, siger Jan Hansen.

Skolen er under sikkerhedsopbud ligesom mange andre jødiske institutioner. Trods sigtelserne mener skolelederen ikke, at det ændrer ved sikkerhedssituationen.

- Vi føler os trygge, og vi er rigtigt glade for det samarbejde, der er med politiet. Vi stoler på de vurderinger, de laver i forhold til vores sikkerhed.

- Som jødisk institution er det en del af hverdagen, at der kan komme trusler mod os. Hvis politiet havde skønnet, at der havde været en øget trussel, havde der sikkert også været et øget beredskab herude - og det har ikke været tilfældet, siger han.

Carolineskolen er en af to skoler, som den 16-årige pige fra Kundby og den 24-årige tidligere syrienkriger er sigtet for at have planlagt angreb imod. Den anden skole er Sydskolen i Fårevejle.

Den jødiske skole har godt 200 elever fra 0. til 9. klasse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere