Lavt eller manglende vandtryk i store dele af København

Mange københavnere har været uden vand eller med meget lavt vandtryk siden i morges. Det skyldes strømudfald i Danmarks største vandbeholder.

Mange københavnere er i dag vågnet op til en lejlighed uden vand i vandhanen eller med meget lavt vandtryk. Vandtrykket er nemlig svagt eller manglende i en større del af byen, her i blandt Nørrebro, Østerbro og Brønshøj. Det skyldes, at der omkring klokken 7 i morges har været et strømudfald på en stor vandbeholder i Gladsaxe.

Strømudfaldet på vandbeholderen har yderligere ført til, at vandtrykket blev så lavt, at andre pumpesystemer i Herlev og Albertslund er holdt op med at virke i morges, og det stammer alt sammen fra strømudfaldet på vandbeholderen, ifølge Hofor: 

- Da vi fik første opkald kl 7 i morges gik vi i gang med at identificere problemet, og så har vi gradvist fået sat vandtrykket, så flere og flere op ad formiddagen har fået vand, og vi regner med, at omkring kl 13:30 vil alle igen have et normalt tryk. Selvom der stadig kan være nogen af dem, der bor højere oppe i lejligheder for eksempel vil være dem, der sidst får normalt vand, siger Astrid Skotte, pressechef i Hofor.

Hofor har arbejdet på højtryk det meste af dagen for at få styr på vandet igen, men ifølge Astrid Skotte, der er pressechef i Hofor, er det ikke lige sådan, at man bare trykker på en knap, og så er vandet tilbage. Man skal være rolig, ellers ødelægger man vandnettet: 

- Vi har arbejdet siden i morges på gradvist at øge vandtrykket. Det er noget, vi må gøre stille og rolig, så vandnettet, der transporterer vand rundt, ikke tager skade. Hvis vi sætter fuld hammer på, vil der opstå lækager og huller i nettet, så vi er nødt til at tage det skridt for skridt, siger Astrid Skotte. 

Astrid Skotte oplyser desuden, at de ikke er klar over, hvad der forårsagede strømudfaldet.

Hofors hjemmeside kan man holde sig opdateret om vandtrykket. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere