Laurits blev kørt ned: Nu søger han manden, der hjalp ham

Kun en person kom Laurits Munk Højberg til undsætning, da han var ude for en ulykke på sin cykel. Nu vil han gerne sige tak.

Foto: Privatfoto

Laurits Munk Højberg kom kørende henad Kingosgade på Vesterbro i myldretiden den 17. august, da han pludselig lå på jorden.

Så hvis du er derude så vær sød at kontakte mig! Du er en mand i tyverne, med langt hår, der ikke snakker dansk. Det er alt jeg kan huske.

Laurits Munk Højberg

Han kørte forrest i en række af cyklister forbi en sidevej med hajtænder, da en bil pludselig kørte ud foran ham:

- Da jeg er en meter fra ham, så kører han ud for hajtænder, selvom han har fuld vigepligt. Det gik så stærkt, at jeg er i tvivl om, hvad der skete, men jeg røg i hvert fald hen over cyklen, og pludselig lå jeg midt på kørebanen og rodede rundt, siger han.

- Jeg landede på hovedet og højre skulder, som jeg tidligere er blevet opereret i. Det er pisse uheldigt. Hvis jeg ikke havde haft cykelhjelm på, så var det gået rigtig galt, siger han. 

Læs også Camilla efterlyste cyklist: Nu er han fundet

Bilisten, der havde fuld vigepligt, kom kørende ud fra Boyesgade, mens Laurits Munk Højberg kørte ad Kingosgade på Frederiksberg Allé, da han blev ramt. Foto: Google maps

Tak til John Doe

Mens Laurits Munk Højberg lå på kørebanen, kom en udenlandsk mand ham til undsætning og hjalp ham på benene. Ham forsøger Laurits nu at finde:

"I min omtumlede tilstand fik jeg ikke dine kontaktoplysninger; derfor dette opslag, så hvis du er derude, så vær sød at kontakte mig! Du er en mand i tyverne med langt hår, der ikke snakker dansk. Det er alt jeg kan huske", skriver Laurits Munk Højberg i et Facebook-opslag.

Men fyren, som Laurits skyder på er fra Holland, har endnu ikke meldt sig.

Læs også Se kort: Her sker der flest cykelulykker i København

Her kan man se de hajtænder, som bilisten krydsede. Foto: Google maps

- Primært vil jeg gerne finde ham og sige tak, makker. I Københavns mylder er det sjældent, at man på egen krop mærker, at folk stopper op og er venlige. Det skal vi huske at gøre, siger han.

Udover en tak vil den langhårede fyr også være nyttig som vidne, hvis det kommer til en erstatningssag.

Flere cyklede forbi

Laurits Munk Højberg er særligt glad for den ukendtes hjælp, fordi ingen andre cyklister stoppede op.

- Jeg var ret træt af situationen, fordi jeg nærmest skulle bede om lov for at komme ind på fortovet efter faldet. Cyklisterne fortsatte med at køre forbi, mens jeg ventede på et hul til at kunne komme ind på fortovet, siger han.

Heldigvis steg bilisten ud af sin bil for at høre, om Laurits var okay. Han slap forholdsvis uskadt fra ulykken, der skete dagen inden, han skulle forsvare sit speciale:

- Det kunne potentielt set være gået rigtig skidt. Men det kan man takke cykelhjelmen for, at det ikke gjorde. Så husk cykelhjelm, slutter han.

Ved du, hvem den hjælpsomme udlænding var, så kontakt Laurits Munk Højberg på Facebook eller skriv en mail til maft@tv2lorry.dk.

Læs også Nye skilte skal forhindre hundredvis af ulykker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik