Laura og Lisanne får millioner til voldsramte kvinder

De to kvinder bag Projekt Q-Værk har fået en millionbevilling til at åbne et mødested for voldsramte kvinder og deres børn.

Netværket Projekt Q-værk, der hjælper voldsramte kvinder, har fået en millionbevilling fra Socialstyrelsen og kan dermed åbne et fysisk netværkshus i København.

quote Det er vigtigt at sige, at det skal være et supplement til krisecenteret. Det er til dem, som der enten ikke er plads til på krisecentrene eller til dem, som ønsker et andet alternativ

Laura Nørløv Nyby, Projekt Q-Værk

 - Vi er så glade, og vi arbejder på fuld tryk, siger Laura Nørløv Nyby til TV 2 Lorry. 

Laura Nørløv Nyby og Lisanne Henriksen har startet Projekt Q-Værk, som er et netværk, der skal hjælpe kvinder, som har levet i voldelige forhold.

De to stiftere planlægger, at det nye netværkshus, som kommer til at ligge i København, vil slå dørene op allerede i april 2018.

 - Det er vigtigt at sige, at det skal være et supplement til krisecenteret. Det er til dem, som der enten ikke er plads til på krisecentrene eller til dem, som ønsker et andet alternativ, for klarer Laura Nørløv Nyby.

 

Laura Nørløv Nyby og Lisanne Henriksen har mødt hinanden gennem deres arbejde på et krisecenter i København, hvor de begge var rådgivere.
Laura Nørløv Nyby og Lisanne Henriksen har mødt hinanden gennem deres arbejde på et krisecenter i København, hvor de begge var rådgivere.
Foto: Privatfoto

Supplement til krisecenter

Og der er brug for et alternativ. De nyeste tal fra Socialstyrelsen viser, at 6 ud af 10 voldsudsatte kvinder bliver afvist på landets krisecentre grundet pladsmangel.

quote Jeg har  virkelig følt mig alene, da jeg kom over at bo i en lejlighed for mig selv - den psykiske vold fortsatte jo i mails, derfor er det vigtigt, at man har nogle at tale med

Tina

Bevillingen fra Socialstyrelsen er toårig, og netværkshuset har fået lokaler i Vestergade 4 i København. Lokalerne bliver omdrejningspunktet for Projekt Q-værks mange aktiviteter.

De hjælper blandt andet med flytninger, indsamling af møbler og netværksarrangementer.

Netop netværket er en central del af de to kvinders arbejde.

 - Det handler om, at voldsramte kvinder og deres børn kan møde nogle at spejle sig i og møde støtte, siger Laura Nørløv Nyby.  

Netværkshuset i Vestergade kommer til at tilbyde samtalegrupper, to ugentlige netværksaftner med mad og andre netværksarrangementer. 

Nytårskur skaber netværk

Projekt Q-Værk har lavet flere arrangementer, der skal give voldsramte kvinder mulighed for at skabe et netværk med andre kvinder i samme situation.

Det sidste store arrangement var en stor nytårskur med festmiddag og overnatning for 29 kvinder og 25 børn fra forskellige krisecentre.

 - Vi ville gerne skabe socialt netværk og positive oplevelser. Nytåret er en tid med meget refleksion. Flere af kvinderne, som deltog i Nytårskuren, har taget vigtige beslutninger i året, der er gået, blandt andet at forlade et voldeligt forhold. De går et nyt år i møde, og de har håb for det år, der kommer, forklarer Laura Nørløv Nyby. 

I alt 60 kvinder og børn fra forskellige krisecentre deltog i Q-Værks store nytårskur på Skjoldnæsholm. Privatfoto 
I alt 60 kvinder og børn fra forskellige krisecentre deltog i Q-Værks store nytårskur på Skjoldnæsholm. Privatfoto 

En af de kvinder der deltog var Tina, som har boet på krisecenter i København i et år, efter at have levet 12 år i et forhold med psykisk vold. 

Middag, makeup og musik

Kvinderne blev hentet i busser og kørt til Skjoldnæsholm Slotshotel syd for Ringsted. Nytårskuren bød blandt andet på skattejagt og børnekoncert med Viva, festmiddag og intimkoncert med sangerinden Lærke Corfix. 

Frisør Ivonett fra Østerbro, som tidligere har samarbejdet med Projekt Q-Værk, var også med og stylede kvindernes hår og makeup.

 - Det var så dejligt, det eneste jeg skulle gøre var at pakke en taske og møde op, det var fantastisk at blive forkælet, fortæller Tina.

Netop det, at møde andre i samme situation er vigtigt.

 - Om aftenen fik vi sat hår og lagt makeup, det skabte et fantastisk kvinderum, hvor man snakker. Vi fik en god middag, og min søn fik en ny legekammerat, fortæller hun.

Hun synes, at Projekt Q-værks initiativ - med at skabe netværk for voldsramte kvinder - er noget, der har manglet.

 - Jeg synes, det er en fantastisk idé, den psykiske vold stoppede jo ikke, fordi jeg flyttede fra krisecenteret. Jeg har  virkelig følt mig alene, da jeg kom over at bo i en lejlighed for mig selv - den psykiske vold fortsatte jo i mails, derfor er det vigtigt, at man har nogle at tale med, siger hun til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere