Lars Løkke udtrykker dyb sorg efter angreb på synagoge

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er i dyb sorg over det seneste døgns skudperioder, som blandt andet har kostet en 37-årig jøde livet.

- Jeg er i dyb sorg over, at endnu en dansker har mistet livet efter gårsdagens og nattens terrorangreb mod et fredeligt debatarrangement på Østerbro og en fredelig sammenkomst i den jødiske synagoge, siger han i en pressemeddelelse.

Det 37-årige offer, der var medlem af Det Jødiske Samfund, stod natten til søndag og foretog adgangskontrol ved synagogen i Krystalgade i København.

Her fandt en jødisk konfirmation sted, oplyser formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, til Ritzau.

Gerningsmanden, der også formodes at stå bag lørdagens angreb på Østerbro, lykkedes ikke med at komme ind i synagogen.

I stedet skød han den 37-årige Dan Uzan i hovedet og sårede desuden to betjente, der søndag nat blev meldt uden for livsfare.

- Danmark er et frit og åbent samfund, hvor vi hylder frihed, frisind og retten til ytre sig. Det må vi aldrig gå på akkord med, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Det skal vi vise hinanden i denne svære tid, hvor de almindelige forskelle i den politiske debat synes små i forhold til det feje angreb på alt det, der binder os sammen som et folk.

Ifølge Venstres formand skal "vi vise, at vi aldrig vil bøje af over for de mørke kræfter, der vil vores fredelige livsform til livs."

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere