Lars er verdens hurtigste bueskytte - nu arbejder han i Hollywood

Verdens hurtigste bueskytte Lars Andersen er dansk, nu har hans evner ført ham til Hollywood, hvor han arbejder med filmstjerner.

Lars Andersen startede med at skyde med bue og pil i forbindelse med rollespil. Det viste sig dog hurtigt, at han havde mere end almindeligt talent for bueskydning.

Siden da har den 53-årige dansker forbløffet og forbavset folk med sine evner indenfor dynamisk bueskydning, hvor man rammer et mål i bevægelse, eller man selv er i bevægelse.

quote Det er da lidt sjovt, når der kommer en person ind ad døren, som har vundet en Oscar 

Lars Andersen, bueskytte

Selvom han bor i Lyngby, arbejder han i øjeblikket en del i Hollywood, hvor han lærer store stjerner dynamisk bueskydning.

 - Det er da lidt sjovt, når der kommer en person ind ad døren, som har vundet en Oscar, siger han til TV 2 Lorry. 

Må ikke sige så meget 

Lars Andersen vil helst ikke ud med, hvilke stjerner han træner med, da han som oftest har skrevet under på og er underlagt tavshedspligt i forbindelse med tilblivelsen af nye store film, men han fortæller gerne, at han har mødt Jamie Foxx op til flere gange, og han synes, da også, at det er sjovt at komme på fornavn med en af de helt store Hollywood-stjerner.

quote I Hollywood var jeg nervøs for at løbe ind i folk med stjernenykker, men sandheden er, at jeg indtil nu ikke har mødt nogen, som ikke var helt vildt seriøse og ydmyge

Lars Andersen, bueskytte

 - Principielt tror jeg, at jeg kan lære alle mennesker at skyde med bue, men i Hollywood var jeg nervøs for at løbe ind i folk med stjernenykker, men sandheden er, at jeg indtil nu ikke har mødt nogen, som ikke var helt vildt seriøse og ydmyge, siger Lars Andersen.

I videoen herunder kan du både se Lars Andersen ramme små mål, mens han er i bevægelse eller ramme mål, der bevæger sig.

Viralt hit i 2015

I 2015 blev Lars Andersen et viralt hit med en youtube-video, som blev set af flere end 45 millioner mennesker. Videoen er blev også vist på tv-stationer i hele verden og er den mest sete bueskydningvideo, der nogensinde er lavet.

Siden har han lagt flere videoer op, som også hjælper ham i sit nuværende arbejde i Hollywood.

 - Det er en fordel, at jeg har lavet de videoer, som jeg har, for så ved de hvem jeg er, inden de møder mig, siger han.

Han er ikke kun er dygtig skytte, han er også god til at undervise i bueskydning.

- De synes, jeg er god til at lære fra mig, at jeg er pædagogisk. Jeg tror også, den danske mentalitet, hvor man er nede på jorden, spiller ind. Hvis man alt for benovet, så ville det måske ikke glide så nemt. Jeg tager det bare som sjove oplevelser, fortæller Lars Andersen.

I videoen her demonstrerer Lars Andersen, hvor hurtigt man kan lære dynamisk bueskydning.

I sit livs bedste form som 53-årig

Lars Andersen har skudt med bue og pil i mange år, men begyndte først at træne mange timer dagligt for syv år siden.

- Jeg havde jo aldrig prøvet at skyde med bue før det. Det er jo lidt mærkeligt, for pludselig fik jeg fornemmelsen af, at jeg skulle skynde mig, for hvor længe kunne jeg blive med at blive bedre?

Trods sin alder føler han dog, at han er hurtigere end nogensinde før og i sin bedste form nogensinde.

 - Men jeg ved selvfølgelig også, at det på et tidspunkt stopper, at jeg ikke kan blive bedre. Der må være en aldersgrænse. For meget af det jeg laver handler om hastighed og balance.

Men lige nu ser det forbløffende nok ikke sådan ud. I sine videoer kan man se Lars Andersen standse - og flække - en pil, der bliver skudt i mod ham, ved selv at affyre en pil.

 - Noget af det er også lidt halvfarligt, så hjernen skal også fungere hurtigt, tilføjer han.

Lars Andersen var i Kont@kt i 2015, du kan se interviewet med ham her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere